Deze vrouwen maken namen populair

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de lijst de populairste babynamen van  Nederland. Na 9 maanden lang broeden hopen kersverse ouders met een originele naam voor hun kroost te komen. En in het geval van de volgende namen is dat duidelijk niet het geval.

Van de ruim 160.000 baby’s die vorig jaar het licht zagen, bezat een kleine meerderheid een wormvormig aanhangseltje. De rest gaat opgroeien tot het vrouwelijk schoon van de toekomst. Voor alle nieuwe kinderen geldt dat korte namen in trek zijn. De meeste namen bestaan uit één of twee lettergrepen, zowel bij de jongetjes als bij de meisjes.

Vaak zijn de namen geïnspireerd op bekende personen. Zo is de naam Max populair onder jongens, want Max Verstappen. Maar waar komen die meisjesnamen vandaan? Kijk eens rond op ons forum, en je zal het antwoord vinden. Beslist geen vervelende zoektocht!

#5: Julia

Op de vijfde plaats vinden we de naam Julia. Velen zullen bij het horen van deze naam meteen denken aan de breedlachende Julia Roberts. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan Julia Akkermans, Julia Ragnarsson of – voor liefhebbers van natuurfilms – Julia Ann. Het is niet ondenkbaar dat één van de 630 Julia’s die vorig jaar geboren zijn, gebaseerd is op een van de bovenstaande vrouwen. Al zal het eerder op Roberts zijn dan op Ann.

(tekst loopt door na de afbeelding)

#4: Zoë

De naam Zoë treffen we aan op de vierde plaats, met een totaal van 644 baby’s. Wanneer we naar bekende vrouwen met de naam Zoë op zoek gaan, komen we uiteenlopende vrouwen tegen. Zo is er Zoë Kravitz, die Catwoman gaat vertolken. Of misschien dacht je wel meteen aan Zoe McLellan, de Amerikaanse actrice die momenteel de hoofdrol vertolkt in NCIS: New Orleans. Andere spelling, zelfde uitspraak: de altijd betoverende Zooey Deschanel. Haar ouders probeerden de naam fonetisch uit te schrijven, maar creëerden daarmee juist nóg meer verwarring.

(tekst gaat verder na de afbeelding)

#3: Sophie

Met één baby meer dan de Zoë’s, weet Sophie de bronzen plek veilig te stellen in de ranking. Zo’n 645 keer bedachten de aanstaande ouders dat het een goed idee zou zijn om hun dochter te vernoemen naar Sophie Hijlkema, Sophie Cookson of misschien wel Sophie Hilbrand. Als we op de naam af mogen gaan, dan komt het vast en zeker goed met de aanstaande Sophie’s.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

#2: Mila

Op nummer 2 vinden we de naam Mila. En we weten allemaal waar dat vandaan komt: onze geliefde Mila Kunis! De brunette bij menig man door het hoofd zijn geschoten, luttele seconden voor hij de creatie van nieuw leven veroorzaakte. En dat kunnen we hen niet kwalijk nemen. Zelfs vrouwen worden een beetje van Mila. Althans, dat zouden we niet raar vinden.

Een andere oorzaak voor de populariteit van de naam Mila zou Milla Jovovich kunnen zijn. De spelling is net iets anders, maar als actrice en supermodel zal ze bij menig man het hoofd op hol gebracht hebben.

(tekst loopt door na de afbeelding)

And the winner is..

Op de eerste plaats vinden we de naam Emma! Maar liefst 731 meisjes kwamen in 2019 ter wereld als naamgenoot van Emma Wortelboer, Emma Stone, Emma Deckers, Emma Roberts, Emma Heesters en Emma Watson. Met zoveel vrouwelijk schoon is het niet heel raar dat we deze naam bovenaan de ranglijst vinden. En één van de Emma’s is ook nog eens een mooi voorbeeld van een strong independent woman. Dan kan het toch al bijna niet meer fout gaan met de toekomst van de newborn?!

(tekst loopt door na de afbeelding)

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Goed, dat was de lijst voor 2019. Maar we zitten inmiddels in een nieuw jaar, dus we kunnen ook vast vooruitkijken naar de grote kanshebbers van dit jaar! Wij voorspellen in 2020 een flinke toename in het aantal Jutta’s, Lieke’s, Estavana’s en Jackie’s. Zeker wanneer deze dames het zo goed blijven doen in hun respectievelijke sporten. Één ding weten we overigens zeker: een naam slechter dan de naam Jizz gaat er niet komen. Die naam blijft waarschijnlijk exclusief besteed aan voetballer Jizz Hornkamp van FC Den Bosch.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Deze bekende Nederlanders zitten stiekem in Eurovisie-clip ‘Europapa’ van Joost Klein

Joost Klein heeft eindelijk zijn nieuwe clip laten zien en die zit vol bekende koppen. Deze mensen doen allemaal mee. 

Quincy Promes vermaakt zich prima in Rusland: dit is zijn beeldschone nieuwe vriendin

Quincy Promes vliegt soms naar dubai om zijn vriendin, rapper Dreamdoll, te ontmoeten voor een paar wilde nachtjes.

Foto: Prachtige Kelly Piquet maakt Max Verstappen alvast warm in Bahrein

De seizoensstart van de F1 is in Bahrein. Kelly Piquet is aanwezig en max Verstappen geniet zo te zien met volle teugen.