Van stralen op de buis, naar werkloos thuis

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het ene moment stond Mena Massoud in een van de meest succesvolle films van het jaar te schitteren op het doek naast Will Smith, het andere moment staat de ster van Aladdin te bedelen om een auditie. Hoe dan?

Mena Massoud, beter bekend als de Aladdin van 2019, zit momenteel zonder werk. Hij zal heus wel een aardig zakcentje verdient hebben met zijn hoofdrol in de legendarische Disneyfilm, maar tot op heden komt hij naar eigen zeggen nog niet in aanmerking voor een auditie. Niet omdat hij meedoet aan de hype die Pornoprins Andrew startte. Ook niet omdat hij zijn neus overmatig poedert.

Waar Mister Mena ‘Alladin‘ Massoud wél last van heeft, is een gevalletje typecasting. Dat houdt in dat een acteur zo sterk geïdentificeerd wordt met een rol, dat het haast ondenkbaar is dat hij ooit nog in de huid kan kruipen van iemand anders. Eén troost: Mena is natuurlijk natuurlijk niet de enige acteur met dit probleem.

Harry Potter

Een van de eerste waar je waarschijnlijk aan zult denken is Daniel Radcliffe. Van 2001 tot 2011 vertolkte hij de epische rol van de tovenaar Harry Potter. Echter heeft hij na deze reeks weinig klaar gebakken in de filmwereld. Vandaar dat Daniel het witte doek wat meer achter zich heeft gelaten en hij zich momenteel richt op het acteerwerk op de planken. Ook Rupert Grint, die de rol speelde van de ongemakkelijke held Ron Weasley in Harry Potter-films heeft sindsdien weinig interessants gedaan. Toch maar een carrièreswitch dan?

Screencap van Harry Potter: And the Philosophers’ Stone

Breaking Bad

Zowel ‘Heisenberg‘ als Jesse Pinkman zullen de rest van hun leven geassocieerd worden met Breaking Bad, een van de hoogst gewaardeerde series aller tijden. Voor altijd zullen ze gezien worden als de doodzieke scheikundeleraar en junkie die samen uitgroeiden tot de grootste crystal drugsbazen ter wereld. Epic!

Pirates of the Caribbean

Bij typecasting gaat het er dus om dat de acteur sterk wordt geïdentificeerd met de rol, maar in veel gevallen komt het andersom ook voor. Dan is het de acteur zelf die zich identificeert met zijn rol. Zo werd Captain Jack Sparrow gespeeld door Johnny Depp.

Alleen was het voor Johnny Depp kennelijk niet duidelijk dat hij na de opnames moest stoppen met drinken. Dat zou meteen zijn losse handjes verklaren tegenover zijn in inmiddels ex-vrouw Amber Heard. Waarschijnlijk zal hij zich verschuilen achter het excuus: “Dat was ik niet, dat was Jack.”

Een sprankje hoop

Is er dan nog hoop voor deze acteurs? Je zou zeggen van niet, maar toch gloort er iets aan de horizon voor deze pechvogels. Net zoals bovenstaande acteurs was ook Robert Pattinson slachtoffer van typecasting. Na zijn rol in de kaskraker Twilight had ook hij het een tijdje lastig en waren zijn films over het algemeen niet om over naar huis te schrijven.

Maar, wat blijkt? De beste man mag in 2021 de rol van Batman spelen. Dat is dus een blockbuster van de bovenste plank. Of hij de rol van Batman gaat rocken is echter nog de vraag. Want ook Ben Affleck lukte het niet om de prestaties van Christian Bale te overtreffen. Robert heef daarentegen wel het geluk dat hij Catwoman Zoë Kravitz tegenover zich heeft. Dat acteert een stuk lekkerder.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Het zit in haar bloed: Emma Deckers neemt haar twee enorme tennisballen mee naar Wimbledon (foto’s!)

De mooie Emma Deckers heeft een foto online gezet die momenteel alle aandacht trekt. Zie zelf maar waarom!

Rico Verhoeven krijgt bakken kritiek na deze video met Naomy van Beem: ‘Golddigger vibes’

Rico Verhoeven heeft een nieuwe video gedeeld, waarin hij samen met zijn vriendin te zien is. Niet iedereen is er blij mee. 

Roxy Dekker gaat stiekem weg met deze bekende rapper (foto’s!)

Roxy Dekker heeft een nieuwe single en die promoot ze met een wel hele bijzondere gast. Bekijk het snel hier!