Formule 1 maakt valse start op Netflix met Drive to Survive seizoen 3

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Zit je klaar voor het nieuwe Formule 1-seizoen? Ondanks dat de eerste Grand Prix nog niet gereden is kan je op Netflix toch al een soort ‘valse’ start maken! Het derde seizoen van de spectaculaire documentaire ‘Drive to Survive’ – een uniek kijkje achter de schermen bij Max Verstappen en zijn collega’s – staat vanaf nu op de streamingservice! Ook dit seizoen hebben de camera’s weer een jaar lang overuren gemaakt. Dat leverde weer spraakmakende beelden op!

Formule 1 ook hit op Netflix

In 2019 kwam het eerste seizoen van Drive to Survive online op Netflix. De serie scoorde niet alleen bij de diehard fans, maar ook mensen die gewoon nieuwsgierig waren zijn erdoor ineens Formule 1-fan! Het was dan ook geen verrassing dat er snel een seizoen twee en vlak daarna een derde seizoen gemaakt werd. Sportdocumentaires zitten sowieso in de lift op Netflix, dus is het logisch dat de F1 ook een graantje mee wilden pikken. En hoe: Drive to Survive is geen snel in elkaar geflanste melkkoe, maar een epische productie waar je écht met een bak popcorn voor moet gaan zitten!

Lees ook: Zien: Welke auto rijdt Max Verstappen dit jaar?

Drive to Survive Seizoen 3

Seizoen drie telt opnieuw tien afleveringen waarin de grootste thema’s van het seizoen 2020 aan bod komen. Van titelverdediger Lewis Hamilton tot de veelbesproken crash van Romain Grosjean, álles komt voorbij. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de strijd tussen Max Verstappen en de uiteindelijke wereldkampioen. Max’ overwinning in Abu Dhabi wordt ook in zeer mooi beeld gebracht. De F1-kalender werd zoals we inmiddels weten volledig overhoop gehaald, waardoor de races noodgedwongen een aantal keer op dezelfde  Europese banen werden verreden.

Bekijk hier de flitsende trailer van het derde seizoen

Vuurwerk in Bahrein

De Grand Prix zal plaatsvinden op het Bahrein Circuit in het woestijngebied Sakhir. De baan werd grotendeels in 2003 gebouwd voor de eerste Formule 1-race, die in 2004 ook daadwerkelijk op dit circuit gereden werd. Het gevreesde circuit kent 24 bochten waarvan sommige zelfs een naam hebben. De race van 2011, die officieel gepland stond voor 13 maart, werd afgelast vanwege onrust in Bahrein. Het circuit kwam nog niet zo heel lang geleden in opspraak. Tijdens ronde 1 van de race van 2020 raakte Romain Grosjean (Haas F1 Team) betrokken bij een ongeval in bocht 3 waarbij zijn auto in twee stukken brak en in vlammen uitbarstte. Hij kon het gelukkig navertellen…

Max Verstappen over komend seizoen

Uiteraard zal in het derde seizoen weer een nadrukkelijke rol zijn weggelegd voor Max Verstappen. Na de testdagen in Bahrein lijkt Verstappen zeker te gaan knallen in de aankomende Grand Prix. “We hebben gewoon ons programma gereden en ik heb wel een positief gevoel in de auto”. Het is nu wachten op de openingsrace in Bahrein. De autoriteiten van Bahrein boden voorafgaand aan de test driedaagse alle coureurs aan zich te laten vaccineren. “Als coureur ben je veel onderweg en dat zorgt toch voor risico’s. Voor de veiligheid, ook voor de rest van het team, is het natuurlijk fijn dat het is gebeurd” aldus Verstappen. De coureurs Carlos Sainz (Ferrari) en Sergio Pérez, lieten ook weten dat ze zich in Bahrein hebben laten vaccineren.

Programma Grand Prix Bahrein 2021

Op Ziggo sport kanaal 14 barst de strijd vanaf vrijdag 26 maart los! Vrijdag vinden de eerste vrije trainingen plaats met ’s avonds de perfecte voorbereiding op het Formule 1 weekend, het Formule 1-café. Zaterdag is de laatste vrije training en eindigt de dag met de kwalificaties. Op de laatste dag van het Formule 1 weekend zit iedereen er klaar voor. Na de voorbeschouwing begint om 17:00 de race.

Lees ook: Wie is toch de barvrouw bij Formule 1 Café op Ziggo Sport?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Wow: Dit zijn de allermooiste foto’s van Máxima-actrice Delfina Chaves

Delfina Chaves is de beeldschone actrice die een piepjonge Máxima speelt in de nieuwe Videoland serie Máxima. Eén ding is al zeker: een hoop mannelijke kijkers gaan ontzettend genieten van deze Argentijnse dame!

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!

Fans woedend op Max Verstappen na teleurstellende onthulling (video)

Max Verstappen dacht zijn fans blij te kunnen maken met een flinke onthulling. Helaas kreeg de Nederlander eigenlijk alleen maar kritiek op deze video...