Emma Heesters is onverwachte Top 40-koningin

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Wie is de huidige koningin van de Nederlandse top 40? Niet Anouk, Davina, Ilse of Maan, maar Emma Heesters! Ze scoorde eind 2019 een monsterhit met de Spaans/Nederlandse song ‘Pa Olvidarte’, en staat ook nu weer met ‘Loop Niet Weg’ hoog in de lijsten. De blonde Youtube-ster geniet dit voorjaar van een succesgolf, en lijkt nog lang niet uitgesurft.

Hoe het kan dat een blond meisje uit Zeeland op dit moment de Nederlandse kar trekt in onze vaak door internationale artiesten overspoelde Top 40? Het helpt vast dat ze eigenlijk al een internationale artiest was vóór ze aan ‘voorgerecht’ Nederland begon. Vreemde eetvolgorde, we weten het. Toch lijkt het Emma Heesters alleen maar successen op te leveren.

Lees ook: ‘Junkie’ Emma Heesters loopt niet weg van verslaving

Ingrediënten

Een gouden keeltje, een beetje geluk en de juiste vrienden: dat is wat je nodig hebt om een zangcarrière in Nederland op te starten. Met dat eerste zat het, zeker gezien die miljoenen Youtube-fans, helemaal goed. Dat nodige kleine sprankje geluk maakte ze mee toen ze  toegevoegd werd aan de ‘cast’ van Beste Zangers. De juiste vrienden kwamen daarna vanzelf haar kant op. Sterker nog, haar eerste radiohit ‘Pa Olvidarte’ (hoogste Top 40-notering: 2) scoorde ze samen met Beste Zangers-collega Rolf Sanchez.

Gevestigde naam

Inmiddels kennen de meeste Nederlanders haar stemgeluid wel, maar haar naam zal, buiten de grote kijkersgroep van Beste Zangers misschien nog geen belletje doen rinkelen. Toch is het, zeker nu bijna elk liedje een collab is, goed mogelijk om zonder gevestigde naam die hitlijsten te beklimmen. Haar tweede hitsingle ‘Loop Niet Weg’ (Op dit moment nummer 4 in de Top 40) was namelijk ook het resultaat van een vruchtbare samenwerking, deze keer met Kriss Kross Amsterdam en Tino Martin. Geen kleintjes dus.

Kan Emma ook solo?

Tel die topnoteringen van Hit 1 en Hit 2 bij elkaar op, en je snapt waarom Emma nu de meest succesvolle Nederlandse artiest van het eerste kwartaal is. Als de rest van 2020 op muzikaal vlak ook maar ’n klein beetje op deze eerste drie maanden gaat lijken, dan kent heel Nederland haar naam in december sowieso. Het zal dan hoog tijd zijn voor een écht solonummertje. Want ook zonder beroemde vriendjes klinkt Emma erg aardig – vraag het maar aan die ruim twee miljoen Youtube-abonnees!

Laatste nieuws

Foto: Sylvie Meis duwt haar troeven flink omhoog op strandbedje

Oh là là, kijk daar eens! Sylvie Meis, de koningin van stijl en glamour, ligt als een ware godin op een zonnig strandbedje in Mallorca. 

Foto: Zangeres Lisa Michels buigt diep voorover in laag uitgesneden shirtje

Sinds haar razend populaire deelname aan "It Takes Two" is Lisa Michels niet meer uit onze gedachten verdwenen. En dit heerlijke kiekje bewijst dat je dat ook helemaal niet wil. 

Foto: Nicolette Kluijver leidt soldaten enorm af met kort jurkje

Als presentatrice weet Nicolette Kluijvers dondersgoed hoe ze je aandacht moet sturen. Dit piepkleine jurkje is dan ook bijna strategisch afleidend, zeker voor een groepje hongerige soldaten...