Dit zijn de ‘bad boys’ van de Eredivisie

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Er zijn nog maar weinig voetballers die met tegenslag of kritiek om kunnen gaan. Welke topspelers misdragen zich tegenwoordig het vaakst in de Eredivisie?

Er wordt flink geruzied in de Eredivisie! Mohamed Ihattaren werd geschorst bij PSV vanwege wangedrag op de training en tegelijk ontstond er ook bij Vitesse bonje rondom topspeler Richedly Bazoer. Hij kreeg tevens een disciplinaire straf aan de broek van de clubleiding. De media smult ervan, maar het gebeurt tegenwoordig wel erg vaak. Zijn we allemaal mietjes aan het worden, of ligt het probleem toch echt bij de voetballers zelf?

Lees ook: Oussama Tannane provoceert Ajax na wereldgoal in halve finale KNVB Beker

Afellay: ‘ze zijn tegenwoordig allemaal bro’s van elkaar’

PSV-Talent Mohamed Ihattaren werd onlangs geschorst vanwege wangedrag op trainingen. Schmidt vertelde dat het kwam omdat hij zich niet als een prof gedroeg. Dit was niet de eerste keer volgens de Duitser. Ibrahim Afellay, die Ihattaren nog kent van zijn tijd bij PSV, legde bij Studio Voetbal zijn vinger op de zere plek: de jonge voetballers moeten ook de vuile meters willen maken, anders redden ze het niet. Daar had Ihattaren de afgelopen tijd niet zo’n zin in. Nu hij inmiddels weer meetraint lijkt alles weer koek en ei, maar het volgende opstootje ligt natuurlijk op de loer…

Bekijk hieronder wat Schmidt te zeggen had over situatie Ihattaren

Bazoer ‘genaaid’ door medespelers: ‘Als hij speelt, speel ik niet’

Het ging bij Vitesse afgelopen week ook fout. Richedly Bazoer zat zondag niet bij de selectie omdat hij wangedrag had vertoond tijdens de training. Volgens VI-hoofdredacteur Freek Jansen kwam het door de medespelers van Bazoer dat hij niet bij de selectie zat. De verdediger van Vitesse vond dat hij fysiek te hard aangepakt werd tijdens de training, en betaalde met gelijke munt terug: hij trapte teamgenoot Daan Huisman en vervolgens kreeg hij ruzie met aanvoerder Remko Pasveer en trainer Thomas Letsch. Er was duidelijk iets geknapt bij Bazoer, alleen teamgenoot Tannane kon hem nog tot bedaren brengen. Na een rondje uitlopen bood de verdediger zijn excuses aan. De trainer twijfelde of hij de nummer 10 moest opnemen in de selectie, maar de spelersgroep wilde dit niet: ‘als hij speelt, speel ik niet’ werd er gezegd. Ligt het probleem dan bij de voetballers of kunnen wij gewoon niks meer hebben?

Tadic opnieuw in opspraak

Ook Dusan Tadic was afgelopen weekend opnieuw in het nieuws. Ajax kreeg een penalty tegen Groningen en hier waren veel mensen boos over. Te Wierik veroorzaakte de penalty en zei zelf ‘wat moet ik in godsnaam doen?’ Tadic nam vervolgens de penalty, maar schoot de penalty over. De Amsterdammers mochten de penalty vervolgens opnieuw nemen omdat Tomás Suslov te vroeg kwam inlopen. De Serviër zei dat hij geluk had gehad. Ook zei de hij: ‘ja, ik krijg er altijd energie van als iemand me irriteert’ Vorige week was het ook al raak bij Tadic. Hij belandde in een ruzie met Dumfries en ze gingen flink met elkaar aan de stok. De media genoot toen wel van dit opstootje.

Waar voetbalt Berghuis volgend jaar?

Het is niet de eerste keer dat Berghuis in het nieuws komt. De aanvoerder is vaker in opspraak gekomen in zijn tijd bij Feyenoord. Een aantal weken geleden kreeg Berghuis nog rood vanwege een overtreding tegen Heerenveen. Uit frustratie maakte Berghuis toen een domme overtreding en kreeg terecht rood. Dit is niet de eerste keer dat berghuis zo’n overtreding maakt en rood krijgt. Het lijkt wel vaker alsof er iets knapt bij Berghuis en hij dan vervolgens iets doms doet. De Rotterdammer heeft ook wel eens dingen gezegd in interviews waar mensen niet zo blij mee waren, maar de media kunnen hier vaak wel van genieten. Deze week was het weer raak met Berghuis. De vleugelspits kwam in opspraak, omdat hij vertelde dat hij nog niet zeker wist of hij volgend jaar bij Feyenoord voetbalt.

Zie hieronder het interview Berghuis na zijn rode kaart tegen Heerenveen

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...