De koning van het darten is een vrouw

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Darts alleen voor mannen? Vergeet het maar. De walk-on-girls zijn er misschien al even niet meer, maar vrouwen vind je nog genoeg bij het WK Darts. Zo begint elke pot nog steeds met vier knappe danseressen in weinig verhullende pakjes. Maar ook inhoudelijk mogen vrouwen steeds meer meedoen. En met Fallon Sherrock staat er straks misschien wel een vrouw in de top van de dart wereld.

Eerder in het toernooi versloeg Sherrock al als eerste vrouw een mannelijke darter op het WK en dat kunstje flikt ze nu opnieuw. Ze heeft namelijk ook haar tweede partij op het WK darts gewonnen. Zij is hard op weg de nieuwe “Queen of darts” te worden. Maar hoe komt deze dame zo plotseling aan de top terecht? En waar heeft ze al die tijd gezeten?

Road to the top

Sherrock begon in 2012 op te vallen. De kapster van oorsprong debuteerde na een lange aanloop op de Girl’s World Masters en kreeg kort daarna succes bij de Women’s Jersey Open en Women’s british classic. Sinds 2014 doet ze ieder jaar mee aan de vrouwencompetitie van het WK darts. Ze laat geen wedstrijd aan zich voorbijgaan en staat altijd met haar blik op de toekomst gericht.

Momenteel is ze nummer vier op de vrouwenlijst. Vorig jaar ontving ze de World Darts Trophy, waardoor ze dit jaar graag de overstap wilde maken naar de mannencompetitie. En daar verplettert ze alle tegenstanders tot nu toe. Deze powervrouw is dus aardig op weg om de absolute wereldtop van het darten te bereiken. En dat terwijl ze nog maar 25 jaar is!

In 2014 beviel ze van haar zoontje Rory. De bevalling had complicaties, waardoor Sherrock met leverproblemen kampt. Hierdoor zwol ze vroeger nogal eens op, zeker haar gezicht. Dit wekte bij haar tegenstanders de indruk dat ze een hulpeloze dame is die niks kan. Die tegenstanders pakt ze nu allemaal keihard terug door ze stuk voor stuk in te maken. In totaal heeft nu zo’n 25.000 euro vergaard op dit toernooi.

Beter dan Van Gerwen

Na haar welverdiende zege in de eerste ronde ontving Sherrock een uitnodiging voor de US Darts Masters in New York. Daar kan ze zich meten met de absolute wereldtop, waaronder onze eigen Van Gerwen. Iedereen is natuurlijk razend benieuwd of het aanstormend talent Sherrock een kans maakt tegen de Maradona onder het darten. En er is een kans dat die wedstrijd nog dit toernooi te zien zal zijn. Voor Van Gerwen is het WK ook een memorabel toernooi.

Of de Brit ook daadwerkelijk beter is dan Mighty Mike valt te bezien. Het kan namelijk nog wel even duren voordat deze titanenstrijd, als het al zover komt natuurlijk, gaat plaatsvinden. Voorlopig maakt Sherrock het darten weer spannend om naar te kijken. Haar volgende match kan je alvast in je agenda zetten. Die is namelijk op Vrijdag 27 December tegen Chris Dobey.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Dione de Graaff gebruikt haar twee prachtige troeven om kijkers te trekken bij de Avondetappe (foto!)

Dionne de Graaff doet een dappere poging om de kijkcijfers van de Avondetappe te redden, want die zijn niet al te best. 

Jaimie Vaes schokt internet met gloeiend hete foto’s zonder topje

Jaimie Vaes weet iedereen te schokken met haar nieuwe post op social media. Daar heeft ze namelijk bijna geen kleding meer aan!

Romy Monteiro raakt haar topje bijna kwijt aan de rand van zwembad (foto!)

Romy Monteiro is even heerlijk aan het genieten van de rust aan het zwembad, maar dat pakt toch even anders uit dan verwacht.