Ontsnapt Nederland eindelijk aan Olympische vloek?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Spelen zijn al een aantal dagen bezig, maar het wilde voor Nederland nog niet echt lukken om veel medailles te scoren. Maar nu lijkt er een einde te komen aan de Nederlandse vloek.

Nederland heeft eindelijk een betere periode te pakken op de Olympische Spelen. Na een dramatische start, die gekenmerkt werd door slechte tijden, ongelukken, valpartijen en misverstanden, is het dan eindelijk gebeurd. Er zijn medailles gewonnen door Oranje sporters. Gaat het tij dan eindelijk keren voor Nederland? Wordt er straks flink feest gevierd vanwege al die gouden medailles die binnen stromen? Misschien wel, voorlopig staan namelijk alle seinen weer op groen. Nederland is goed op dreef na een succesvolle woensdag.

Lees ook: Dominique Janssen is de enige Oranjeleeuwin die scoort bij mannen

Annemiek neemt haar revange

Zondag kwam Annemiek van Vleuten al zo trots als een pauw over de finish. ‘Het eerste goud is binnen, nu al’, riep ze door het dolle heen. Wat ze niet wist was dat er al iemand over de finish was gegaan, namelijk de Oostenrijkse underdog Anna Kiesenhofer. Een beetje een blunder voor de wielrenster die er met zilver vandoor moest. Maar een fout die ze niet zou herhalen, want Annemiek haalde gewoon de eerste Nederlandse gouden medaille van deze Spelen. Het was het keerpunt voor Nederland en de start van een medaille regen. En die zou de rest van de dag niet meer stoppen.

Nederlandse roeiers in topconditie

Vroeg op de ochtend was het ook raak voor de Nederlandse roeiers. Van de 6 finales waar Nederlanders zich mochten bewijzen, wisten de Nederlandse sporters 4 medailles binnen te slepen. De mannen dubbelvier (Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers) mochten de eerste medaille in ontvangst nemen. Daarmee was Nederland alweer goed op weg voor de comeback. Met nog twee keer zilver en een bronzen medaille werd roeien een goed onderdeel voor Nederland. De vrouwen vier-zonder, bestaande uit Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester waren absoluut een wonder om te mogen zien sporten.

Maar Nederland was nog niet klaar

Was dat het dan voor Nederland? Nee, zeker niet. De medaille regen stopte niet. Van de woensdag maakte de Nederlandse ploeg een historische dag. Met 8 medailles in totaal haalde de Nederlandse ploeg meer medailles binnen dan een Nederlandse ploeg ooit binnen 1 dag had gedaan. Een nieuw Olympisch record dus. En dat op een toernooi dat verschrikkelijk slecht begon voor Nederland. Het hoogtepunt van de woensdag? Toch wel de zilveren medaille van sporter Tom Dumoulin. Die haalde net als vijf jaar geleden de tweede plek. Een bijzondere prestatie, aangezien Tom het afgelopen jaar enorm hard heeft gewerkt aan zijn comeback na een zware burn-out. Een Olympisch sprookje dus, waar de wielrenner enorm trots op kan zijn.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Styliste Roos Reedijk is deelnemers Kopen Zonder Kijken spuugzat (video)

Roos Reedijk laat net iets te duidelijk merken dat ze echt helemaal klaar is met de deelnemers van Kopen Zonder Kijken. 

Foto: Dit spookten Kelly Piquet en Max Verstappen uit in hun luxe hotel

Kelly Piquet en Max Verstappen hebben tóch tijd gehad om samen tijd door te brengen! Deze foto's bewijzen dat ze het heel knus hadden samen in het hotel...

Anna Nooshin is smakelijk hapje in onhandig doorschijnend jurkje (video)

Model Anna Nooshin neemt een enorm risico met haar luchtige outfit. Van gevaarlijke roofdieren wegrennen gaat een zware klus worden met zo'n jurk!