Wie is Eurovisie Songfestival-ster Edsilia Rombley ook alweer?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Edsilia Francisca Rombley is een Nederlands zangeres en presentatrice. Edsilia werd bekend bij het grote publiek door haar deelname aan Soundmixshow en het Eurovisie Songfestival.

Edsilia Rombley bij het Eurovisie Songfestival

De destijds 20-jarige Edsilia Rombley behaalde in 1998 met het nummer ‘Hemel en aarde’ de vierde plaats op het Eurovisie Songfestival. Dit was in deze tijd het beste Nederlandse resultaat sinds de winst van Teach-In in 1975. Hiernaast bereikte Edsilia Rombley met dit nummer de twaalfde plaats van de Nederlandse Top 40. In 1999 mocht de zangeres tijdens het Eurovisie Songfestival namens Nederland de punten doorgeven. Op 10 mei 2007 vertegenwoordigde de brunette Nederland in de halve finale van het songfestival. Edsilia Rombley eindigde helaas op de 21’ste plaats en ging dus ook niet door naar de finale. Op de totale ranglijst kwam ze op een 35’ste plaats terecht, van de 42 deelnemers. Bij het Eurovisie Songfestival van dit jaar komt de grote wens van Edsilia Rombley uit. Ze mag samen met onder andere Chantal Janzen, Nikkie de Jager en Jan Smit het Songfestival presenteren.

Lees ook 2 opvallende dingen aan de Eurovisie Songfestival-jurk van Chantal Janzen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Edsilia Rombley (@edsiliarombley)

Foto’s van Edsilia op Instagram

Als een echte bekende Nederlander betaamt, deelt Edsilia Rombley geregeld foto’s op Instagram. De inmiddels 43-jarige Edsilia is sinds 1 september 2006 getrouwd met de schrijver van haar songteksten, Tjeerd Oosterhuis. Samen heeft het stel twee dochters. Ook het privéleven van Edsilia Rombley is uitgebreid te bewonderen op haar Instagram. Edsilia plaatst met volle trots foto’s van haar dochters en geeft haar bijna 90.000 volgers graag een kijkje achter de schermen van het Songfestival.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Edsilia Rombley (@edsiliarombley)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam dumpt lekkerste kiekjes van haar mooiste trofeeën

Jutta Leerdam dumpt even een verzameling fijne kiekjes op haar Instagram. En dat vinden haar volgers natuurlijk helemaal niet erg. 

Foto: Puck Moonen ritst shirtje open tijdens adembenemend ritje

Puck Moonen is met zichzelf en haar fiets buiten aan de slag gegaan. Na een aantal vermoeide kilometers vindt ze het wel mooi geweest en helemaal uitgeteld gaat ze naar de weg zitten. Er is alleen een klein probleempje hiermee.

Foto: Marieke Elsinga geeft showtje weg in luchtig wit jurkje

Marieke Elsinga heeft het zomergevoel helemaal in haar hoofd. De brunette loopt te flaneren in een witte jurk met hoge hakken en de hele buurt kijkt om..