Van der Vaart gescout tijdens WK Handbal

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Wanneer ‘ie op zijn plek zat, ging Van der Vaart helemaal los tijdens de WK Handbal-finale

De Japanners snapten er helemaal niets van. Rafael van der Vaart, voormalig speler van Real Madrid en verliezend finalist van het WK 2010, was de grootste supporter van de gouden handbaldames. Kan Mr. Frikandel dit talent niet breder gaan inzetten?

Nu is het ook een uitdaging om niet uit je dak te gaan met een vrouw als Estavana Polman naast je. Als supporter in Japan trok de voormalig voetballer van Real Madrid al veel aandacht naar zich toe. Omdat hij zijn hotelkamer tot aan de halve finale had geboekt, nam hij plaats in de Ziggo Sport-studio voor de finale, die Nederland dus in de slotseconden won. Toch moest Rafael van der Vaart juist die laatste goal missen.

Rafael ging helemaal Van der Vaart

De finale van zondag was een prachtig voorbeeld van ‘je haalt een man uit de sport, maar je haalt de sportman niet uit de vent’. Rafael had het namelijk moeilijk met de spanning, zo bleek een paar uur na de finale. Wanneer je zelf één van de grootste sportwedstrijden ter wereld in de benen hebt (WK-finale van 2010, red.) denk je dat het kijken naar een andere prijsbepalende wedstrijd een eitje is.

Dat viel voor Van der Vaart tegen. Hij rende, zo bleek later, een paar keer de studio uit omdat hij de spanning niet aan kon. Nu is dat fenomeen – Rafael van der Vaart die een sprintje trekt – sowieso een beeld wat ook tijdens zijn actieve voetbalcarrière een uitzondering op de regel was. Het laat wel zien dat niet alleen Estavana Polman je hart sneller kan laten kloppen.

(tekst loopt door na onderstaande Tweet)

Mascotte voor het sportleven

Het kan daarom bijna niet anders dat Van der Vaart een carrièreswitch overweegt. Dat analyseren van voetbalwedstrijden is leuk en aardig, als fulltime supporter van Oranje-teams is hij pas écht op zijn plek. Als voetballer kon Mr. Frikandel zich op emotioneel vlak al lekker laten gaan – wanneer hij scoorde, was het moeilijk om te onderscheiden of hij nou aan het janken of aan het schreeuwen was. Na zijn optreden in de finale van het WK Handbal, mag er geen twijfel meer over bestaan. Van der Vaart móét mee naar het EK. Je kunt hem gebruiken als mascotte. Als motivator. Als frikandelbakker. Wat kan deze man niet?

(tekst loopt door na onderstaande Tweet)

Recept voor Mark en Barney?

Want het lijkt Rafael niet uit te maken of het nu het WK voetbal, het WK handbal of de Friese Kampioenschappen Fierljeppen op het programma staat: geef deze man uitzicht op een (bitterballen)schaal en hij keert terug naar die zomeravond in 2010. Of ‘ie nou basisspeler, bankzitter of tribuneklant is: Van der Vaart staat in zijn hoofd nog altijd op het veld. Zelfs als het niet om voetbal gaat.

Wellicht dat hij daarom even in Nederland kan blijven om Mark van Bommel en Raymond van Barneveld op te vangen en hen toe te juichen. Oud-ploeggenoot Van Bommel kreeg namelijk de zak van zijn grote liefde PSV terwijl Barney na jaren van hoogtepunten nu op zijn dieptepunt stopt met darten. De twee helden van weleer kunnen beiden een dosis ongeëvenaarde positiviteit gebruiken. En daarbij: niets spoelt een frikadelletje beter weg dan een goeie dosis azijnzeik.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...