Tess Wester wint ‘de mooiste handbalster’

Datum: 

Categorie:

Ter ere van het WK Handbal in Japan riepen wij een poll in het leven om eens en voor altijd te bepalen wie de mooiste handbalster van de Nederlandse handbalselectie is.

De poll deed het beter dan de handbalsters in hun eerste wedstrijd. Slovenië had eigenlijk geen obstakel moeten zijn, maar toch verloren ze verrassend hun eerste pot in het WK. Met een totaal aan 1366 stemmen deden jullie het beter om te laten zien wie de mooiste van het land is. En dat is geworden: professionele stuiterbal en doelvrouw Tess Wester.

[forminator_poll id=”54198″]

Dat de handbalsters hun eerste wedstrijd verloren op het WK beloofde dus niet veel goeds voor de rest van het toernooi. Gelukkig wonnen ze vanochtend wel tegen Angola. Dinsdagochtend staat Cuba op het programma. Wat gezien wordt als een zwakke ploeg. Dat zal de test zijn voor trainer Emmanuel Mayonnaise om te laten zien dat het team de ballen heeft om écht te scoren. In onze wedstrijd verliet Tess Wester het doel om die taak over te nemen.

Tess scoort een keer

Als doelvrouw scoort ze normaal maar weinig. Daar staat ze iets te ver van het doel van de tegenstander voor. Toch heeft ze met 97 interlands officieel 8 punten op haar naam staan. Om te scoren, kan ze beter ‘op Poll’ dan ‘Op Doel’ staan.

In onze wedstrijd stapte Wester uit het doel en leek ze zich al snel tot topscorer van de Handbalpoll te kronen. Dat was Estavana Polman haar eer te na en ze begon meteen aan een opmars. De twee streden kort voor de eerste plaats, maar Wester liet Polman toch achter zich door stug te blijven scoren. Dat bouwde ze uit tot een niet in te halen voorsprong om zo de wedstrijd overtuigend te winnen.

Derde plaats

Spannender was de strijd om de derde plaats. Jessy Kramer, Larissa Nusser en Lois Abbingh gingen er hard voor. Lang leek het goed te gaan voor Jessy Kramer, maar ze haakte tegen het einde van de wedstrijd buiten adem af. Nusser en Abbingh streden door en nipt won de 19-jarige Nusser met maar liefst één stem meer dan Lois Abbingh. Zo was deze strijd net een Formule 1 race. Daar is de strijd in het middenveld vaak ook spannender dan vooraan de race.

Achterhoede

Onderaan was de strijd minder spannend. Angela Malestein liet snel Dione Housheer achter zich, maar moet toch genoegen nemen met een zesde plaats. De roodharige Housheer mag de zevende plaats claimen. Met een, door Tess Wester, verlaten doel nam Delaila Amega die keeperstaak over en verdedigde de achterhoede. Scoren zat er dus voor haar niet in deze wedstrijd en belandt op de laatste plek.

Laatste nieuws

VI-Sinterklaas bezorgt Merel Ek rode wangen met beschamend cadeau

Merel Ek krijgt van de enige echte VI-Sinterklaas een wel erg interessant cadeautje. De blondine krijgt er zelfs rode wangetjes van...

Gwen van Poorten deelt schokkend nieuws: ‘Verloving verbroken en álle bezittingen kwijt’

Gwen van Poorten deelt shockerend nieuws over zichzelf terwijl ze haar tranen niet meer in bedwang kan houden...

Broekloze Sylvana IJsselmuiden deelt foto in zeer luchtig shirtje

Sylvana IJsselmuiden is een ontzettend lieve dame die nu al gigantisch zin heeft in Kerst. Dat viert ze wel blijkbaar zonder broek aan.