#TBT: COSTA!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

COSTA! lanceerde de carrières van onder andere Michiel Huisman, Katja Schuurman en Georgina Verbaan. De film over een groep proppers in de populaire Spaanse badplaats Salou, was het begin van hun carrières. Nu COSTA! weer terugkomt (op Netflix), is het tijd om te checken wat deze mensen van hun leven maakte ná deze zon, zee en strandscènes. 

De populaire film, geregisseerd door Johan Nijenhuis, heeft deze week de wonderbaarlijke leeftijd van 19 bereikt. Als de film een vrouw was geweest, had ze inmiddels zelf aan de , drugs en rock&roll praktijken in Salou mee kunnen doen.

De jongens van Costa! zijn inmiddels uitgegroeid tot respectabele mannen. Daan Schuurmans is een van de meest gewilde acteurs van het land en Michiel Huisman maakte faam met zijn optreden in Game of Thrones. Maar wat is er van de meisjes van de Costa geworden?

Ademnood

Katja Schuurman heeft met COSTA! haar stempel gedrukt: Ze heeft de Nederlandse kijker bij de keel gegrepen en nooit meer los gelaten. Zo speelde ze onder andere in Minoes en All Stars, en presenteerde ze een aantal televisie programma’s voor BNN en RTL. Tegenwoordig heeft ze haar wilde haren wel een beetje verloren; met man en dochter en in verwachting van nog een kindje. Maar ja, da’s niet echt te zien…

(Lees verder onder afbeelding)
Ook is het geen geheim dat Katja ‘mond op mond, we doen het gauw’ met half Hilversum heeft gedaan. Volgens Willibrord Frequin, met wie ze laatst een tijd in het buitenland was voor een programma, heeft ze een heel voetbalteam aan bekende mannen versleten, onder wie Ray SlijngaardFerenc LorchFedja van HuêtEgbert-Jan WeeberJohnny de MolThom HoffmanWinston GerschtanowitzWillem EndstraTeun Kuilboer en Thijs Römer. Katja heeft de spirit van Salou nooit meer echt losgelaten.

(Lees verder onder afbeelding)

RITMO!

Georgina Verbaan had al wel even geacteerd in GTST, maar had met Costa! haar echte doorbraak. Hierna zou ze nog in vele leuke films spelen zoals Volle Maan, Alibi, Alles is Familie, De Marathon en Mannenharten. Maar ook series zoals ’t Schaep met de vijf pooten past ze prima in thuis. Georgina is niet weg te slaan uit de Nederlandse film en tv-wereld. En dat begon allemaal door haar bezoekje aan Salou. Leuk weetje: toen had ze ook al van die hele zwoele ogen.

(Lees verder onder afbeelding)

Haar karakter Janet sloeg erg aan bij het publiek. Dus besloot Georgina om daar slim gebruik van te maken. Als haar karakter Janet bracht ze een nummer uit dat iedereen die Costa! nog kent meteen mee kan zingen. Voor de mensen bij wie het een beetje weggezakt is:

COMA!

Costa! was een daverend succes. En net als elk ander succes werd het compleet uitgemolken. De film werd omgevormd tot serie met daarna nog de direct-to-tv film Pista!, een soort Costa! in de sneeuw. Hierna was het ook echt gedaan met de populariteit. In 2018 werd nog gesproken van een vervolg, maar sindsdien is het ijzig stil. Misschien dat het project ooit nog van de grond komt. Dan kunnen we zien hoe de vrienden na twintig jaar feesten fysiek niet meer in staat zijn om van het strand af te komen. Een avondje Costa betekend voor de groep veertigers dan ook al gauw in een avondje coma.

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam laat heel Instagram watertanden met uitstekend achterwerk

Jutta Leerdam heeft weer een nieuw sportpakje en dat moet de blonde schaatsster natuurlijk met al haar fans delen.

Genieten: je kunt dwars door het jurkje van Marijn Kuipers heen kijken (foto’s!)

Marijn Kuipers heeft een nieuw blauw pakje aangetrokken. En daarmee doet ze al haar volgers een enorm groot plezier. 

Jutta Leerdam nodigt Jake Paul uit voor een nachtelijk onderonsje in zwembad

Jutta Leerdam heeft een nieuwe foto online gezet en daarmee lijkt ze Jake Paul uit te willen dagen om bij haar in het zwembad te komen.