Ontmoet Splinter kandidaat Femke Merel van Kooten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nederland is een landje van traditie. En een grote traditie binnen Nederland blijft toch wel de stortvloed aan nieuwe kleine partijen in de aanloop van de verkiezingen. Ze hopen allemaal op die ene zetel om zo toch nog een beetje mee te mogen spelen met de grote jongens. Sommige partijen blijven roemloos achter, maar andere hebben meer kans op slagen. Daarom stellen we je even voor aan potentieel kanshebber Femke Merel van Kooten Arissen.

Na een mislukt avontuurtje met Henk Krol, stelt Femke Merel van Kooten Arissen, die nu al de langste naam heeft binnen de politiek, zichzelf verkiesbaar en maakt daarmee kans de volgende premier van Nederland te worden. Genoeg reden dus om deze dame beter te leren kennen.

Lees ook: Wie is… de mooiste politica?

Politieke Jojo

Femke heeft in korte tijd veel partijen versleten. Ze begon in 2017 bij de Partij voor de Dieren als kamerlid. Daar bleek echter dat ze net iets meer om mensen gaf dan om de dieren en in 2019 pakte ze haar biezen. Daarna sloot ze zich aan bij 50Plus, maar bleek toch iets te jeugdig voor die oude zeuren. Samen met Henk Krol verliet ze al ruziënd de partij. Samen met Krol begon ze de Partij voor de Toekomst, die ironisch genoeg geen toekomst bleek te hebben. Na een flink potje bekvechten met Henk stapte ze ook uit die partij. Inmiddels is ze maar voor zichzelf begonnen en heeft ze Splinter opgericht. Tot dusver heeft Femke dus een bijzondere loopbaan opgelopen als politieke Jojo.

In de bonus

Femke heft al flink wat voor elkaar gekregen met haar korte tijd in de Tweede Kamer. Zij was eigenhandig de redder voor alle zorgmedewerkers die een jaar lang hebben lopen zwoegen tegen corona. Die kregen namelijk van Femke een bonus van 2 miljard euro. Ook nam ze het voortouw in de toeslagenaffaire. Femke is dus duidelijk niet bang om mensen tegen het verkeerde been te schoppen en strijd tegen onrecht. Als een ware vrijheidsstrijder splintert ze zich dus af van de andere partijen.
Geen Digibeet

Femke heeft nog een ander pluspunt ten opzichte van al die grijze mussen die in de Tweede Kamer zitten. Als relatief jong kamerlid heeft ze waarschijnlijk iets meer verstand van digitale zaken. Wat fijn is, want de helft van de kamer kan nog niet eens een mail versturen, al hing hun leven ervan af. Die denken dat Spam iets is, wat ze in een blikje in de supermarkt kopen. Het werd laatst pijnlijk duidelijk dat de Nederlandse politici niks snappen van computers tijdens een recente uitzending van Arjen Lubach.

Femke lijkt wel overweg te kunnen met Zoom, Teams en andere online vergadermiddelen. Sterker nog, ze pleit enorm voor meer digitalisering. Femke lanceerde daarbij een ‘digitale fractiekamer’, waar online kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden en als problemen zien. Mensen kunnen online stemmen op wat ze belangrijk vinden en Femke gaat daar dan mee aan de slag. Daarmee staat ze een stuk dichter bij de gewone bevolking dan de meeste politici.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Mooie Yasmine deelt eerste beelden van wedstrijd Mo Ihattaren bij Slavia Praag

Mohamed Ihattaren heeft wéér een tweede kans gekregen! Zijn vrouw Yasmine deelt alvast wat mooie beelden van zijn eerste wedstrijd bij nieuwe club Slavia Praag...

Hélène Hendriks maakt kijker alvast lekker voor nieuw seizoen De Oranjewinter

We hebben eindelijk weer iets om naar uit te kijken: Hélène Hendriks komt terug met De Oranjewinter! En met deze foto probeert ze de kijker alvast warm te krijgen tijdens de koude dagen...

Schaatsster Pien Hersman (19) laat haar volgers watertanden met foto in open shirtje

Pien Hersman is een ongelooflijk leuke dame om te zien. En dat geldt al helemaal in dit open geslagen shirtje.