Nostalgisch in quarantaine

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het lijkt op het moment net oorlog in Nederland. Openbare plekken zijn opvallend rustig, supermarkten zijn leeg gekocht en de helft van het land zit ondergedoken voor het coronavirus. Maar wij hebben één ding dat ze tijdens de oorlog niet hadden: het internet. En laat dat nou net helpen als je lekker een dagje nostalgisch wil doen.

In quarantaine zitten is natuurlijk geen pretje: de hele dag thuis, weinig sociale contacten en de tijd die tergend langzaam voorbij gaat. Hoe ideaal het ook klinkt om lekker twee weken niks te doen, wanneer je in quarantaine zit besef je snel dat er geen ruk aan is.

Want nadat je lekker uitgeslapen bent, je een paar keer flink uitgerekt hebt en van het bed naar de bank verplaatst bent, besef je pas hoe saai het leven is als je alleen maar thuis zit.

Lees ook: Weekendtips want alles ligt plat

Iets wat verveelde mensen vaak doen, is terugdenken aan vervlogen tijden. Zij het die ene ruzie waar je nu – frustrerend genoeg – wél de perfecte comeback voor bedenkt, of die ene crush waar je nooit op af hebt durven stappen: een stap op de plaats maken is vaak een moment voor reflectie. Bij reflectie komt vaak ook een flinke portie weemoed om de hoek kijken: nostalgisch terugblikken op hoe goed het was voordat je ondergedoken zat in je kussenfort.

(Tekst loopt door na de afbeelding)

Keuzestress

Want wat hadden we het vroeger toch goed, in de tijd voor Netflix, Disney+ en Videoland. Geen keuzestress welke show je ging kijken: dat besloten de programmeurs van tv wel. En wat kneep je dan hard in je handen als er dat weekend net een marathon van je favoriete tv-show op kwam. Zelfs als de serie je niet beviel, ging je toch gewoon kijken. Een beter alternatief was er immers niet.

Lees ook: Sexy studentensekte in eerste Nederlandse Netflix Original

Het was ook geen straf, want elke serie had wel een goede reden om lekker te kijken. Bijvoorbeeld de serie Zoop, waar we weg konden zwijmelen bij scènes met Nicolette van Dam, Juliette van Ardenne en Viviënne van den Assem. Of – voor de wat oudere lezers – Saved by the Bell, waar Kelly Kapowski (Tiffani-Amber Thiessen) iedereen het hoofd op hol bracht.

(tekst loopt door na de afbeelding)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VIVIENNE (@viviennevandenassem) op

Lekker nostalgisch

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van series waar we met weemoed aan terugdenken. Heb je na het lezen van dit artikel nou helemaal de smaak te pakken? Zoop is tegenwoordig nog te kijken op Videoland, en er voor Saved by the Bell is er een vervolg aangekondigd! Kun je niet tot die tijd wachten om Tiffani te bewonderen? Ze speelt ook in White Collar, die je op Netflix kunt bewonderen. En Disney+ heeft ongetwijfeld ook een hoop moois om op terug te blikken.

Lees ook: Monica Geuze hoeft niet meer te vloggen

Iedereen heeft wel een serie waar met een ontzettend warm gevoel aan teruggedacht wordt. Mannenzaken is benieuwd van welke films, series of actrices jullie nostalgische hart sneller gaat kloppen. Drop je favoriet in de comments van een van onze socials, en wie weet besteden we binnenkort wel extra aandacht aan jouw ultieme guilty pleasure. Zo helpen we elkaar wel door de quarantaine heen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tiffani Thiessen (@tiffanithiessen) op

Laatste nieuws

Yolanthe Cabau deelt schitterende foto in doorschijnende jurk

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een hoop mooie foto's online staan. Maar haar nieuwste foto spant de kroon. 

Video: Anna Nooshin leidt volgers af met weinig verhullend topje

Anna Nooshin heeft weinig nodig om haar volgers af te kunnen leiden. Dat blijkt wel uit deze video op haar Instagram.

Foto: Dankzij deze beeldschone vrouw scoort Luuk de Jong ook thuis de winnende

Luuk de Jong is terug bij PSV en daar zijn de Eindhovenaren maar wat blij mee. Maar niet alleen in het stadion is Luuk geliefd, want thuis heeft hij ook een schoonheid wachten!

Gerelateerde berichten