Lubach Draait Door

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Vorig jaar kreeg Arjen Lubach een telefoontje met daarin de vraag of hij open stond om eventueel de rol van Matthijs van Nieuwkerk over te nemen. Eerlijk gezegd had Arjen daar niet zo’n zin in, omdat hij ‘liever grapjes maakt’. Toch kunnen we het hier bij Mannenzaken niet laten om na te denken over hoe zo’n Lubach draait door er dan uit had kunnen zien.

Voor een iemand binnen het team van Zondag Met Lubach zou de overstap naar een De Wereld Draait Door-achtig tafereel niet zo groot zijn. Compagnon, rechterhand en comedian Tex de Wit is namelijk al zeer vaak tafelheer geweest bij het talkshowprogramma van Matthijs. Als schrijver en grappenmaker is hij bij uitstek dé kandidaat die dichter Nico Dijkshoorn kan overnemen. Nico is onderhand onderdeel van het meubilair geworden in de studio van DWDD en dus is het tijd dat hij maar eens gaat genieten van zijn welverdiende pensioen.

Lees ook: Bridget Maasland nu zelf De Zwakste Schakel 

Fresku

Als een echt talkshowprogramma heb je natuurlijk ook een vaste huismuzikant nodig. En wie anders dan Fresku kan deze rol op zich nemen? Vorig jaar maakte Arjen en Fresku al een mooi nummer over de zwarte geschiedenis van Nederland? Tevens zou het zorgen voor een mooie diversiteit binnen het programma. Je moet als hedendaags programma toch een beetje de maatschappij weerspiegelen hè, anders krijg je tegenwoordig allerlei activisten achter je broek aan.

(Lees verder onder de video)

Lucky TV, maar dan anders

Door de jaren heen heeft DWDD allerlei verschillende ‘aanhangsels’ gehad. Een daarvan is Lucky TV. Iedereen die nog nooit Koning Willy heeft horen praten, zal door Lucky TV denken dat hij spreekt als een rasechte Hagenees uit de Schilderswijk.

Lees ook: Mokkel Maandag met Chantal Janzen

Dat soort dingskes werken dus, en dat zal Lubach dus ook in zijn Lubach Draait Door moeten integreren. Aangezien Lubach er fan van is om mensen en bedrijven te betrappen op fouten en onjuiste handelingen, zal de rubriek “Rechtvaardige Ronald” daarom erg toepasselijk zijn. Daar kan Arjen in de hoedanigheid van zijn nieuwe alter-ego Ronald Advocaat á la Peter R. de Vries allerlei onzuiverheden opsporen en aan de kaak stellen, zoals hij dat nu ook doet vanaf zijn bureau.

DJ Arjen

Als er één ding sowieso overgeheveld moet worden van Zondag met Lubach naar Lubach Draait Door, dan is het wel het mengpaneel van Arjen. Waar een nieuwslezer afhankelijk is van zijn autocue, is Arjen afhankelijk van zijn dierbare mengpaneeltje waar hij om de haverklap een relevant carnavalsdeuntje of een onlangs gedane uitspraak tot op het irritante aan toe herhaald. Het werkt op de zenuwen, dat wel, máár; het werkt.

Oké, dus Tex de Wit als nieuwe dichter en Fresku als huisrapper. Tel daarbij het nieuwe rubriekje ‘Rechtvaardige Ronald’ op en je hebt gewoon een potentieel format voor Lubach Draait Door!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...