Foto: nu écht de laatste persconferentie van gebarentolk Irma Sluis?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De corona-pandemie duurt maar voort. Toch lijkt er nu een einde aan te komen. De voorspellingen zijn positief en de sfeer is er niet minder om. Maar betekent dit ook het einde voor gebarentolk Irma Sluis?

Irma Sluis, goed met haar handen, gebaren en uitdrukkingen. Ze is tegenwoordig vaste prik op de Nederlandse TV, omdat ze de uitgekozen gebarentolk is voor de persconferenties. Zo ook in de huidige periode, waar de versoepelingen en aanscherpingen van de maatregelen je om de oren vliegen. Mark Rutte en Hugo de Jong snappen er niks meer van en Jaap van Dissel wordt er helemaal dizzy van. Toch blijft er één lichtpuntje tijdens een sombere tijd vol onzin: Irma Sluis. Wat een vrouw is dat! En wij zijn een beetje bang voor de toekomst van Irma.

Heeft Irma Sluis nog wel een toekomst?

Het einde van de corona-pandemie is in zicht. De frequentie van de persconferenties neemt af en de versoepelingen nemen toe. Ook Irma Sluis zit zelf thuis te oefenen op gebaren die ze kan gebruiken tijdens haar gebruikelijke prime-time show om 19:00 op Nederland 1. Wij verheugen ons dan ook vaak op haar kunsten en verschijning. Maar heeft ze nog wel een toekomst? Nu de verwachting is dat alles weer helemaal open gaat en er steeds minder persconferenties komen, is haar toekomst onduidelijk. Welke carrière zou ze gaan kiezen? In de huidige situatie doet ze de ochtendjournaals van de NOS, maar dat is geen volledige baan.

Lees ook: Het enige goede aan nieuwe corona maatregelen: Irma Sluis is terug!

Wordt gebarentolk Irma een boegbeeld van de corona-pandemie?

De corona-pandemie is niet zonder haar te bedenken. Misschien moet ze meer met deze influence doen. Stel je eens voor dat Irma Sluis het hoofd wordt van de dovenvereniging van Nederland. Dit zou perfect aansluiten op haar CV en het is een goede stap naar een nieuwe carrière. Of stel je eens voor dat ze Elon Musk achterna gaat als eerste doventolk die op de maan staat. Misschien wordt ze dan niet in de hoek van een TV geplaatst, maar staat ze vol in beeld wanneer ze in een astronautenpak gebaard dat de aarde er prachtig uitziet vanaf de maan.

Irma Sluis blijft ons hoogtepunt tijdens de persco’s

Irma Sluis, onze favoriet tijdens het 7-uurtje. Toen ze destijds vervangen was door een andere tolk, waren wij van slag. Ondanks dat we waarschijnlijk alsnog over de andere tolk zouden schrijven, zou niks meer hetzelfde zijn. Irma moet volgens ons vol in beeld tijdens de uitspraken van de heer Mark Rutte en de heer Ernst Kuipers. Ze kan daarnaast ook niet meer anoniem over straat en dat begrijpen wij maar al te goed. Ze is ook nog te boeken als spreker of trainer en op ons verlanglijstje staat dat wij dat nog een keer gaan doen. Hierbij richtte ze ook haar eigen bedrijfje op: Irma Sluis Tolk Gebarentaal. Belangrijk werk in een belangrijk bedrijf en daarnaast een belangrijk persoon in een moeilijke maar belangrijke tijd. En zo is het!

Irma Sluis

 

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!