Domino Day zoekt talentjes

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hij was bijna niet meer hoorbaar, maar de aorta liep blijkbaar nog. Elf jaar lang hebben we het zonder Domino Day moeten doen. RTL winkelde wat rond in de archiefkasten van SBS, en gaat vanaf dit jaar het grote klaterende steentjesfestijn weer nieuw leven inblazen. Daar hebben ze veel mensen voor nodig. Niet alleen nieuwe bouwers en een kersverse Mr. of Ms. Domino, maar ook een aantrekkelijk presentatieteam! En wie zetten ze op die heerlijke belspelletjes?

Domino Day Celine Huijsmans
Foto: Instagram / celinehuijsmans

Een plekje in het Guiness Book of World Records lonkt. Tenzij ene Robin Paul Weijers met de exclusieve eer gaat strijken. SBS liet het Domino Day-concept meer dan een decennium geleden vallen, en als je naar de waslijst aan vacatures kijkt snap je waarom. Naast bouwers zijn er nog veel meer gezichten nodig om na elf jaar weer televisiegeschiedenis te kunnen schrijven.

Domino Day 2020

Het programma heeft, behalve die miljoenen dominosteentjes, ontzettend veel ‘bewegende onderdelen’ die voor een ultieme nostalgische ervaring allemaal een comeback moeten maken. Aorta’s, Builders challenges, kinderlijk eenvoudige belspelletjes, huismussen met snode plannen: dat wordt weer ouderwets genieten! Mits RTL de juiste poppetjes op de juiste plek zet…

Wie volgt Wendy en Nance op?

Tussen 1998 en 2009 waren Wendy van Dijk, Nance Coolen en Hans Kraay jr. de vaste gezichten bij Domino Day. Anno 2020 zijn we wat kritischer geworden. Zeker met die spannende Eurovisie-presentatiesoap nog vers in het geheugen.

Gezien de internationale appeal van Domino Day, hebben we sowieso een goed Engels sprekende, representatieve dame nodig. Wie moeten ze in hemelsnaam vragen nu Nance het wat rustiger aan doet, en Wendy overgestapt is? Oh, het is RTL. Chantal Janzen dus.

(Tekst loopt door onder filmpje)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Veronica Inside (@veronica.inside) op

Belspelkoningin

Arlette, hebben we al een beller? Wie herinnert zich deze dame nog? Arlette Adriani was jarenlang het gezicht van de belspelletjes tijdens Domino Day. Lijkt simpel, maar deze doodsimpele ‘puzzeltjes’ op een lager-dan-basisniveau uitleggen is lastiger dan je denkt. De inmiddels 44-jarige Arlette is een beetje uit beeld verdwenen, maar gelukkig hebben we nog één expert over…

Radio-sidekick Celine Huijsmans begon haar tv-carrière als belspelleidster. Omdat haar oud-collega Gigi Ravelli vakkundig uit beeld gehouden wordt, is zij onze enige hoop. Zou ze plichtbewust genoeg zijn om te weten dat ze deze klus moet aannemen? Deze nostalgische avond valt of staat met een ouderwets belspelletje. Nu nog die wet, die in 2007 voor een verbod op belspelletjes zorgde, door de versnipperaar halen…

Sluipschutter

Hij zou met z’n stalen zenuwen en vaste hand niet misstaan als bouwer, maar voor Raymond van Barneveld is er een veel belangrijkere taak weggelegd. Hij zou namelijk de ultieme Domino Day sluipschutter zijn: iemand die zonder dominoschade eventuele ongewenste vogels uit de lucht moet speren. Een ondankbaar klusje, maar Barney doet op dit moment alles voor wat extra cash.

Laatste nieuws

Foto: Sylvana IJsselmuiden deelt uitdagende foto zonder shirt aan

De knappe presentatrice Sylvana IJsselmuiden heeft het ontzettend warm! Ze trekt voor verkoeling haar shirt uit!

Video: Yolanthe Cabau wil vooral niet dat je in haar lage topje kijkt

De beeldschone actrice Yolanthe Cabau heeft iets speciaals laten doen bij haarzelf, en dat brengt ze op zéér pikante wijze in beeld!

Video: Danique Hosmar speelt met flinke balk in hoog opgetrokken broekje

De superlenige Danique Hosmar stelt deze balk flink op de proef! Met deze video's maakt de blondine haar volgers bovendien enorm blij...