Jan Smit heeft eindelijk een trio

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Chantal Janzen Edsilia Rombley Jan Smit Songfestival trio

‘Was ik maar Jan Smit’, zei nog nooit niemand. Tot gisteravond dan; de zanger en AVROTROS-presentator is in mei volgend jaar namelijk ‘het mannetje’ in het heetste tv-trio ooit. Jantje mag voor bijna tweehonderd miljoen Eurovisie Songfestival-kijkers schitteren naast Chantal Janzen en Edsilia Rombley. Een dankbare taak, vooral omdat alle ogen toch op de dames gericht zullen zijn…

Jan in luxepositie

We speculeren al maanden over ‘het trio’. De ultieme afvaardiging van het Nederlandse televisielandschap. De crème de la crème van wat we op de buis te bieden hebben. Getalenteerd, divers, beeldschoon, spontaan… en Jan Smit. Toch is Jan hier de man in de luxepositie. AVROTROS, de omroep die sinds jaar en dag het Eurovisie Songfestival uitzend, mocht sowieso één eigen presentator afvaardigen. En dat zou sowieso Jan worden. Gerechtigheid bestaat.

Jan heeft zich als commentator met een stalen gezicht door jaren Eurovisie-armoe heen moeten slaan. Wat dacht je van Sieneke, 3JS, Joan Franka? Of was je die (heel begrijpelijk) alweer vergeten? Jan niet. Hij gebruikte die magere jaren om zijn honger naar het hoogst haalbare te voeden. Dankzij Duncan Lawrence werd die droom in mei ineens werkelijkheid. Dat tv-trio met twee beeldschone vrouwen zou er sowieso komen!

Frontvrouw Chantal

Gaat Nederland het eerste land zijn dat het eindelijk eens ‘goed’ doet? In andere landen schuift men vaak de mooiste presentatrices naar voren. Talent is niet belangrijk, de autocue biedt redding. Dat maakt het geheel leuk om naar te kijken, maar vaak pijnlijk om naar te luisteren.

In Nederland hebben we de luxe dat één van de beste presentatrices ook nog eens één van de mooiste vrouwen van ons medialandschapje is. Dat we Chantal Janzen als ‘frontvrouw’ naar voren duwen voor deze monsterklus is dus geen verrassing. Een Televizierring om elke vinger, looks, humor, spontaniteit: hopelijk gaat ze voor wat opschudding zorgen in die lange traditie van saaie, voorgekauwde, anti-grappige Eurovisie-avonden.

Wildcard Edsilia

Wie denkt dat Chantal een ‘wildcard’ is, berg je dan maar alvast voor Edsilia Rombley! Deze soulvolle zangeres heeft namelijk energie voor drie. Edsilia zat bij DWDD gisteravond al helemaal te stuiteren! Ze is een flapuit, is altijd enthousiast en sleept trouwens ook een flinke bak Eurovisie-street cred met zich mee. En dan die sprankelende lach…

Edsilia was twee keer, in 1998 en 2007, onze inzending voor het Songfestival. Ze gaf ook al eens de douze points door namens ons land. Bovendien lopen Eurovisiefans in binnen- en buitenland al jaren met haar weg. Deze vrouw verdient de spotlights, en krijgt die nu eindelijk ook weer!

Kind in snoepwinkel

En Jan? Die wrijft in z’n handjes. Zijn naam stond al op dat papier. Hij zat in Volendam in z’n luie stoel, zag alle mogelijke combinaties van ‘zijn’ trio langskomen en fantaseerde er op los, als een kind in een snoepwinkel. Elke man doet dat wel eens: hoe zou het zijn, samen met Eva Jinek en Dionne Stax? Of is dubbel blond iets teveel van het goede? Of toch een trio met Doutzen? Met haar in de buurt is het lastig om die andere dame genoeg aandacht te geven… Toch liever iets meer kleur, humor, kunde en spontaniteit – het droomtrio met Chantal en Edsilia is geboren!

Sinds het grote nieuws bekend is, zit Jan ziek thuis. Hij zegt zelf dat hij kampt met stemproblemen en vermoeidheid. Wij weten wel beter. Typisch gevalletje ziek van geluk. Zou elke man in zijn positie ook zijn!

Meer Songfestivalisme

België stuurt 18-jarige Luka naar Songfestival
Doutzen Kroes hengelt naar rol in Songfestival
Eva Jinek wil Eurovisie Songfestival presenteren

Laatste nieuws

De leukste Instagram foto’s van mooiste sportvrouw Lieke Martens

Lieke Martens is inmiddels uitgeroepen tot de mooiste sportvrouw van Nederland en met goede reden. Kijk maar naar haar Instagram, daar staan een heleboel mooie foto's. 

Hoe is het nu met actrice Marlijn Weerdenburg?

Marlijn Weerdenburg is een prettige verschijning in het grillige medialandschap. Er is dan ook geen televisiewereld zonder haar voor te stellen. Toch was ze even verdwenen. Dus hoe gaat het nu met Marlijn?

Dit MOET je weten over Oranjezomer barvrouw Ashley Zaat

Ashley Zaat, bekend van onder andere haar werk als walk-on girl tijdens het darten en als barvrouw bij VI. Maar er is nog veel meer wat je nog niet weet van deze dame. 

Gerelateerde berichten