7 feiten die je nog niet wist over Marieke van de Zilver

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Marieke van de Zilver, heeft vele titels: RTL-journalist, tafelgast bij Jinek en de persconferentie expert van Nederland. Maar er is nog veel van deze talentvolle vrouw wat je misschien niet wist. 

Wie regelmatig naar RTL kijkt, zal Marieke van de Zilver absoluut herkennen. Ze vat alle persconferenties simpel voor je samen, was de vaste tafelgast bij Eva Jinek en stelt vaakk kritische vragen aan politici die daar absoluut niet op zitten te wachten. Maar er is ook een hoop wat je nog niet weet van Marieke van de Zilver, dus daarom zijn hier 7 feiten over de politiek verslaggeefster.

Lees ook: Nederland heeft Marieke van de Zilver nodig in Coronatijd

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke van de Zilver (@mvdz_)

De beroepen van Marieke van de Zilver

Journalist, presentatrice, tafelgast of toch politiek verslaggeefster? Marieke draagt vele petten. Maar waar voelt ze zichzelf nu het prettigst bij. Hoewel ze al haar televisie optredens hartstikke leuk vindt, voelt ze zich toch het meest comfortabel in haar rol als journalist en politiek verslaggeefster. Politici het vuur aan de schenen aanvoeren en vervolgens wat zij zeggen begrijpelijk overbrengen op het publiek. Dat vindt ze het leukste om te doen.

De leeftijd van Marieke van de Zilver

Marieke heeft al best veel voor elkaar gekregen voor haar leeftijd. Daarom ontstaat nog al eens de vraag hoe oud ze nu eigenlijk is. Marieke is geboren op 17 december 1986 en dat maakt haar momenteel 34 jaar oud. Al zou je dat niet zeggen als je haar zo ziet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke van de Zilver (@mvdz_)

Is Marieke van de zilver De Slimste Mens?

Marieke was de winnaar van de televisieserie De Slimste Mens. Ze was zo fanatiek dat het publiek thuis ook een beetje bang voor haar begon te worden. Marieke van de Zilver ging voor goud en behaalde uiteindelijk de winst.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke van de Zilver (@mvdz_)

Het Songfestival en Marieke van de Zilver

We maken allemaal wel eens een foutje. Maar als Marieke dat doet is het toch een klein beetje aandoenlijk. Zo had ze een mooi momentje toen vorig jaar de deelnemers van het Songfestival bekend werden gemaakt. Tijdens een uitzending van Jinek wordt aan de Griekse inzending, Stefania Liberakakis, gevraagd of ze zenuwachtig wordt van bepaalde kandidaten. waarop zij antwoord met “Jeangu is wel echt niet normaal goed.” Bij Marieke valt het kwartje niet helemaal dat Jeangu uitkomt voor Nederland, dus stelt vol overtuiging de vraag “Is dat die knappe Fransman?” Er werd nog lang gelachen aan de tafel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke van de Zilver (@mvdz_)

Marieke vs. Thierry Baudet

Marieke is iemand die haar mening niet onder banken of stoelen veegt. Daarom zou het kunnen dat je haar kent als de vrouw die Thierry Baudet op de man af vroeg naar zijn mening over vrouwenemancipatie. Haar scherpe vragen ervoor zorgde dat hij zo snel mogelijk weg probeerde te vluchten. Marieke is dus een beetje de angst voor elke politicus.

Marieke van de Zilver is het Binnenhof Meisje

Marieke werd jaren geleden bekend als het Binnenhof Meisje. Zo viel ze voor het eerst op bij het grote publiek. Ze veroverde met haar glimlach al de harten van menig online gebruiker toen ze in een paar video’s van Dumpert verscheen. In het harde politieke landschap deed ze ieders hart smelten.

Marieke liep stage in New York

Eigenlijk is Nederland te klein voor Marieke van de Zilver. Dat vond ze zelf ook en daarom besloot ze om stage te lopen in The Big Apple. Na een intensieve stage periode waarin ze veel geleerd heeft, kwam ze terug naar Nederland. Hier ontpopte ze zich, mede dankzij al haar opgedane kennis vanuit Amerika, tot de grootste (en knapste) nachtmerrie van elke politicus.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

De leukste Instagram foto’s van mooiste sportvrouw Lieke Martens

Lieke Martens is inmiddels uitgeroepen tot de mooiste sportvrouw van Nederland en met goede reden. Kijk maar naar haar Instagram, daar staan een heleboel mooie foto's. 

Hoe is het nu met actrice Marlijn Weerdenburg?

Marlijn Weerdenburg is een prettige verschijning in het grillige medialandschap. Er is dan ook geen televisiewereld zonder haar voor te stellen. Toch was ze even verdwenen. Dus hoe gaat het nu met Marlijn?

Dit MOET je weten over Oranjezomer barvrouw Ashley Zaat

Ashley Zaat, bekend van onder andere haar werk als walk-on girl tijdens het darten en als barvrouw bij VI. Maar er is nog veel meer wat je nog niet weet van deze dame.