Eva Jinek

Presentatrice Eva Jinek

Privéleven

Eva Jinek werd 1978 geboren in Tulsa, Oklahoma. Yes je hoort het goed, de blondine heeft naast een Nederlands ook een Amerikaans paspoort. Toen Eva 11 was besloten haar ouders echter om Amerika te verruilen voor Nederland. Dit deden ze voornamelijk omdat ze hun kinderen in Europa wilden laten studeren. In 1997 begon Jinek met haar studie Amerikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Zoals velen van ons wel weten is Eva in september 2018 moeder geworden van een zoontje met een ietwat spraakmakende naam. Hoe het zoontje van Eva Jinek heet? Haar zoontje heet Pax. Nu betekent Pax ‘'vrede’' in het Latijn, maar wij vermoeden dat Eva inspiratie heeft opgedaan bij de IKEA, voordat ze de naam van haar zoontje koos.

Relaties

Voordat Eva een relatie kreeg met vriendlief Dexter, had Eva twee relaties waar vaak veel om te doen was in de media. Zo had de presentatrice van 2010 tot 2012 een relatie met de bekendste advocaat van Nederland, Bram Moszkowicz. Één jaar later kreeg de blondine een relatie met de bekenste Bioloog van Nederland, Freek Vonk (wij beginnen een patroon te zien).

Carrière

Na haar studie aan de Universiteit van Leiden ging Eva aan de slag bij de buitendlandredactie van de NOS. Hier hield ze zich voornamelijk bezig met het nieuws rond de Verenigde Staten. In 2008 was Eva voor het eerst op het scherm te zien als de presentatrice van NOS op 3. In 2011 stapte Jinek over naar omroep WNL. Hier presenteerde ze samen met BFF, Merel Westrik, het ontbijtprogramma Vandaag de Dag. Daarnaast had de blonde presentatrice ook een show op de zondag, genaamd Eva Jinek op Zondag. In 2016 maakte Eva Jinek een documentaire over haar geboorteland de Verenigde Staten. Voor de documentaire De Verenigde Staten met Eva reisde ze door heel Amerika om mensen een indruk te geven van wat er daar speelt. Sinds 2017 presenteert Eva haar eigen late night talkshow Jinek. Hierin bespreekt ze met haar tafelgasten de belangrijkste dingen die Nederland bezighouden. Eind 2019 kondigde Eva Jinek aan te gaan stoppen bij de publieke omroep. Ze verhuisde haar talkshow Jinek in z'n geheel over naar RTL 4. Dezelfde show, veel meer geld!

Nieuws

Foto: Maan de Steenwinkel lijkt net gepelde banaan in onbegrijpelijke outfit

Maan de Steenwinkel valt enorm op tijdens het filmfestival van Cannes. Niet met haar stem, maar met haar kledingkeus. Slaat de zangeres de plank volledig mis met deze outfit?

Foto: Maan de Steenwinkel slurpt gretig in luchtig zomerjurkje

Maan de Steenwinkel is lekker aan het ontspannen samen met haar ouders in Italië. De zangeres laat zien hoe ze in een luchtig zomerjurkje geniet van haar spaghetti. 

Video: Luidruchtige Maan zorgt voor overlast in Frans hotel

Maan de Steenwinkel, geen actrice maar zangeres, is bij het filmfestival in Cannes aanwezig. Wat heeft deze jonge partycrasher daar precies te zoeken?

Maan de Steenwinkel deelt foto vanuit bad na uitputtingsslag

Maan de Steenwinkel heeft het afgelopen tijd enorm zwaar gehad tijdens de Vrienden van Amstel LIVE. De zangers moest bier drinken én uren lang zingen. Daarom neemt Maan een welverdiend bad, en ze ligt er wel héél lekker bij...

Maan de Steenwinkel totaal hysterisch na Songfestival-overwinning S10

Heel Nederland kijkt naar het Eurovisie Songfestival. Zo ook Maan de Steenwinkel, die wel héél extreem reageerde toen de naam van S10 genoemd werd...

Foto: Blunderende Maan de Steenwinkel maakt publiek kletsnat

Maan de Steenwinkel heeft een nieuwe baan te pakken. Dit gaat haar minder goed af dan haar huidige bezigheid: zingen. Ze mist het evenwicht op het podium. En de handkracht ontbreekt ook.

Foto: Maan de Steenwinkel showt spannendste outfit tot nu toe

Maan de Steenwinkel heeft een heel erg spannend concert achter de rug. Daar had ze een bijzondere outfit aan. 

Video: Maan de Steenwinkel krijgt hulp van plakkerige hand

Maan de Steenwinkel kan niet zomaar het podium op vanuit haar bed. Eerst moet ze langs haar specialist, die met plakkerige hand wonderen verricht!
Eva Jinek

Profiel

Geboortedatum: 13 juli 1978
Sterrenbeeld: Kreeft
Geboorte: Tulsa, Oklahoma
Lengte: 1,77 meter
Relatie: Ja, met Dexter van der Voorn. Exen van Eva zijn onder andere Freek Vonk en Bram Moszkowicz
Kinderen: Pax (zoontje)
Beroep: Nieuwslezeres, Journaliste en Presentatrice
Instagram: Eva gebruikt Instagram onder de naam @evajinek

Foto's

Eva Jinek
Eva Jinek
Eva Jinek