Marieke van de Zilver

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Journalisten > Marieke van de Zilver

Journalist Marieke van de Zilver

Ze is een politiek verslaggeefster en een journaliste, die in één klap door heel Nederland bekend werd toen ze Thierry Baudet aan de tand voelde over zijn mening over vrouwenemancipatie. Marieke van de Zilver is één van de scherpste journalisten die ons land kent. Ze werd geboren op 17 december 1986 en studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit. Tijdens haar studie werkte ze al als eindredacteur voor een universiteitstijdschrift. Ook liep ze stage bij RTL journalist Erik Mouthaan in New York. Na haar studie werkte ze onder andere voor PowNews, maar uiteindelijk kwam ze pas echt op haar plek toen ze terugkeerde bij RTL. Sinds 2015 werkt ze hier, eerst als redacteur en later als politiek verslaggeefster. Ze is vaak te zien bij RTL Nieuws.

Marieke van de Zilver winnares De Slimste Mens

Het televisieprogramma De Slimste Mens leek lange tijd een mannenpodium. Hoewel er zeker vrouwen meededen, kwam het bijna nooit voor dat een vrouw het programma won. Marieke van de Zilver bewees tijdens haar deelname dat vrouwen wel degelijk slim genoeg zijn om de finale te bereiken én deze te winnen. In 2020 versloeg ze Khalid Kasem in een spannende wedstrijd, waarmee ze pas de tweede vrouw werd die het programma in de nieuwe opzet wist te winnen.

Marieke van de Zilver relatie en kinderen

Waar veel bekende journalisten en verslaggevers geen genoegen kunnen krijgen van alle aandacht, is Marieke van de Zilver juist erg gesteld op haar privacy. Zo is er weinig bekend over het privéleven van de brunette. Volgens Marieke is het niet nodig dat iedereen weet wat ze buiten haar werk om doet. En daar heeft ze natuurlijk wel gelijk in. Toch hadden wij het graag anders gezien, nu zitten we met een hoop vragen. Heeft Marieke van de Zilver een relatie? Heeft ze een vriend? Kinderen? Zolang Marieke het niet bekend maakt, blijft het giswerk.

Marieke van de Zilver Instagram

Ook op sociale media lijkt Marieke van de Zilver totaal niet op andere bekende Nederlanders. Waar zij vaak veel plaatsen om altijd contact te houden met hun volgers, heeft Marieke slechts een handjevol berichten. Veelal foto’s van haar werk, met af en toe een leuke foto met vriendinnen. Eén ding komt wel heel veel terug bij de posts van Marieke: humor. De brunette beleeft genoeg grappige dingen tijdens haar werk en deelt die graag met haar volgers. Je kunt Marieke van de Zilver volgen op Instagram via @mvdz_.

Nieuws

Marieke van de Zilver maakt Frans Timmermans belachelijk tijdens debat

Toen de camera's bij het RTL-verkiezingsdebat even uitstonden, pakte Marieke van de Zilver een momentje om even te lachen om Frans Timmermans...

Politiek terug van reces: welkom terug Floor, Marieke en Charlotte

Op dinsdag 7 september komt de Tweede Kamer terug van reces. En dat betekent dat je favoriete politiek verslaggeefsters ook weer mogen beginnen. Welkom terug Floor, Marieke en Charlotte!

Marieke van de Zilver deelt zeldzame foto’s

Zo zie je Politiek verslaggeefster Marieke van de Zilver nooit! Check hier haar vakantiefoto's...

Emotioneel afscheid voor Marieke van de Zilver en Charlotte Nijs

Voor Charlotte Nijs en Marieke van de Zilver was het een bijzondere dag. De dames nemen samen afscheid van een bijzondere plek.

De mooiste Instagram foto’s van politiek verslaggeefster Charlotte Nijs

Charlotte Nijs heeft aardig naam gemaakt de afgelopen maanden. We zagen haar schitteren in De Slimste Mens en Wie Is De Mol?, maar we zijn nog lang niet klaar met deze breed glimlachende politiek verslaggeefster! Check hier haar mooiste foto's, vers van Instagram!

7 feiten die je nog niet wist over Marieke van de Zilver

Marieke van de Zilver, heeft vele titels: RTL-journalist, tafelgast bij Jinek en de persconferentie expert van Nederland. Maar er is nog veel van deze...

Wordt Barbara Baarsma de eerste vrouwelijke premier?

Je zal haar vast kennen van haar optredens in tv programma’s als JINEK, waar ze regelmatig haar ongezouten mening deelt. Barbara Baarsma is de expert op het gebied van economie, de stem van de ondernemer in de coronacrisis en de knappe kop die Nederland de crisis uit zou kunnen leiden. Toch wil Barbara liever niet premier worden.

Mark Rutte onder vuur: is Bente Becker zijn ideale opvolgster?

Er wordt in Den Haag aan de stoelpoten van Mark Rutte gezaagd. Na de val van het kabinet is het de vraag of de premier terugkeert als lijsttrekker van de VVD. Zo niet, dan is Bente Becker dé aangewezen vrouw voor de job!
Marieke van de Zilver

Profiel

Geboortedatum: 17 december 1986 Sterrenbeeld: Boogschutter
Relatie: Onbekend
Opleiding: Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen
Beroep: Politiek verslaggeefster voor RTL Nieuws
Instagram: Marieke van de Zilver gebruikt Instagram onder de naam @mvdz_

Foto's

Marieke van de Zilver
Marieke van de Zilver