Sport Handbalvrouwen winnen WK: we kunnen weer naar Spanje op...

Handbalvrouwen winnen WK: we kunnen weer naar Spanje op vakantie

-

Handbalvrouwen winnen WK: we kunnen weer naar Spanje op vakantie

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Het was echt een buitenkansje. Een WK-finale, en ook nog eens tegen Spanje. We hadden niet verwacht dat het nationale sporttrauma uiteindelijk door onze handbalvrouwen opgelost zou worden, maar hier staan we. Niet te vroeg gejuicht, maar precies op tijd, blijkt nu. Nederland is eindelijk wereldkampioen!

Vóór 2010 hadden we helemaal niks tegen Spanje. Lekker vakantieland, mooi weer, fijne stranden, goed eten, sangria. Tot 11 juli die zomer. We zeggen 0-1, Iniesta, en je weet genoeg. We hadden het toen misschien nog niet door, maar een nationaal WK-finaletrauma was geboren. En die Spanjaarden? Rotvolk. Voortaan gingen we liever op vakantie naar Italië. De wond was diep, en etterde steeds door. Gelukkig hebben de helende vingertoppen van onze Oranje handbalvrouwen daar eindelijk verandering in gebracht!

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nederlands Handbal Team (@dutch_national_handballteam) op

Rollen omgedraaid

Handbal is sowieso een uitermate fysieke sport, maar de Spanjaarden hebben het ‘vechthandbal’ tot een kunst verheven. Hun verdedigende ring staat vol met slagersdochters en kogelstoters. Geen wonder dat onze dames een beetje shell shocked aan de wedstrijd begonnen. De rollen van 2010 waren omgedraaid. Dat zijn we niet gewend.

Niet wij, maar de Spanjaarden speelden als underdog met het mes tussen de tanden. Maar als we iets geleerd hebben van die verloren finale in Zuid Afrika, is dat eerlijkheid het langst duurt. Die Nigel de Jong-karatetrap was best geinig, maar je koopt er zo weinig voor als je uiteindelijk het zilver omgehangen krijgt. Gelukkig hielden onze vrouwen hun hoofd koel. Spanje mocht even uitrazen – échte kwaliteit zou uiteindelijk wel boven komen drijven. https://twitter.com/ZiggoSport/status/1206197989779357697

Tess Wester gooit gezicht in strijd

We hebben niet alleen het beste team van het WK, maar ook misschien wel het mooiste team. Primadonna’s zijn onze dames echter niet. Ze zijn niet bang om hun mooie gezichtjes in de strijd te gooien. Met keepster Tess Wester voorop. De blondine, die door jullie uitgeroepen werd tot ‘mooiste handbalster‘ boeit het niet met welk lichaamsdeel ze de ballen tegenhoudt. Vol in het gezicht? Laat maar komen! Daar wordt deze schone slaapster alleen maar nóg fanatieker van!

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tess Wester (@tessiewester) op

Rafael kan eindelijk rusten

Het verliezen van deze finale had een vreemde situatie kunnen creëren in huize Polman – Van der Vaart. Het Nederlandse sportieve powerkoppel zou dan niet één, maar twee Spaanse nachtmerries met zich meedragen voor de rest van hun leven. Rafael van der Vaart zat naast ex-international Yvette Broch met een oranje sjaaltje om z’n nek in de Ziggo Sport-studio, hopend op verzachting negen jaar na dato. Hij rende rond, ging buiten in de regen lopen ijsberen, en kwam uiteindelijk met tranen in de ogen de studio weer binnen na het laatste fluitsignaal. Die vakantie naar Spanje voor volgend jaar zomer kan weer geboekt worden!

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tess Wester (@tessiewester) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Holly Mae Brood
Puck Moonen
Nienke de la Rive Box
Verona van de Leur
Yora Rienstra

Laatste nieuws

BEELD: Sensi Lowe voor de laatste keer in badpak

Helaas mannen, de kans is groot dat we Sensi Lowe voorlopig niet meer in badpak gaan zien..

3 redenen waarom Raymond van Barneveld beter kan stoppen

Raymond van Barneveld kondigde zijn comeback aan, maar is dat wel zo'n goed idee? Er zijn genoeg redenen te noemen die erop wijzen dat Barney, als ie slim is, beter achter de geraniums kan blijven zitten!

Wow: Tabitha is dé ontdekking van Beste Zangers

We zijn inmiddels gewend geraakt aan het feit dat Beste Zangers 'nieuwe' artiesten introduceert aan het Nederlandse publiek. Tabitha was al een beetje bekend, maar is dankzij het liedjesprogramma nu helemaal klaar om Nederland te veroveren. We laten je zien waarom...

Geef je mening