Deze Nederlanders staan dit jaar op WK Darts

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Er zullen dit jaar maar liefst elf Nederlanders actief zijn op het WK Darts 2021 in Londen. Hoewel Michael van Gerwen natuurlijk van de partij is, ontbreken er een aantal opvallende namen…

Dat Michael van Gerwen op het WK Darts staat is geen verrassing. Dat Raymond van Barneveld na zijn pensioen en comeback niet aan mag treden in Londen had je ook aan zien kunnen komen. Toch staan er nog een aantal flinke verrassingen op de deelnemerslijst dit jaar!

Lees ook: 3 redenen waarom Raymond van Barneveld beter kan stoppen

WK Darts begint op 15 december in Londen

Ondanks de coronamaatregelen, die ook in Engeland steeds strenger worden, gaat het WK darts gewoon van start op 15 december. Voor een (grotendeels) lege feesthal. Goed nieuws voor de thuiszittende fans. Darten kijken hoort namelijk gewoon bij de kerstvakantie! Ook voor de Nederlandse kijker wordt het toernooi dit jaar weer erg interessant. Er doen maar liefst elf Nederlanders mee dit jaar!

Nederlandse darters op WK darts 2021

We zijn weer goed vertegenwoordigd op het WK darts dit jaar. Naast Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Vincent van der Voort staan er ook een aantal mooie en nieuwe namen op het lijstje ‘oranje’ afgevaardigden. Ook ontbreken een paar ‘gevestigde’ darters. Zo kunnen we ons opmaken voor de hardstyle-opkomst van Dirk van Duijvenbode. Ook Ron Meulenkamp doet dit jaar weer mee.

Lees ook: Michael van Gerwen test negatief

Opvallende namen ontbreken

Nederlandse dartsfans zullen het dit jaar zonder Jelle Klaassen, Benito van de Pas en Jan Dekker moeten doen. Omdat zij tijdens de kwalificatie steekjes lieten vallen, is er wel plek vrijgekomen voor nieuwe namen! Zo mogen Maik Kuivenhoven, Martijn Kleermaker, Niels Zonneveld en Derk Telnekes voor het eerst schitteren op het hoogste podium.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam knalt bijna uit haar extreem krappe sporttopje

Jutta Leerdam gedraagt zich ondeugend in de kleedkamer en maakt video waarbij ze een wel héél krap sporttopje draagt!

Lies Zhara schokt Nederland met heetste vakantiebeelden tot nu toe (Foto’s!)

Lies Zhara laat ons massaal watertanden met deze prachtige beelden tijdens haar zonnige vakantie. Je hebt zelf een lange vakantie nodig om van deze foto's bij te komen!

Sylvana IJsselmuiden moet handdoekje goed vasthouden in verlaten zwembad (foto’s!)

Sylvana IJsselmuiden gooit graag haar pluspunten in de strijd. Na een duik in het water is ze kletsnat en moet ze haar handdoekje goed vasthouden...