Zo maken we het Songfestival Corona-proof

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het Coronavirus (of COVID-19 virus) rukt retesnel op. Waar eerst alleen China met het biervirus kampte, roept men vandaag dat Limburg preventief afgestoten moet worden om de rest van het land te redden. De schrik zit er zelfs zó goed in, dat er nu geruchten gaan dat het Songfestival wellicht wordt afgelast. Hoog tijd dus voor een noodregeling voor het liedjesfestijn: Hoe maak je het Songfestival Corona-proof?

Een eenmanspubliek

De eerste aanpassing betreft de grootste risicofactor van het hele Songfestival-gebeuren, namelijk: het publiek. Net als bij de GP van China en het WK shorttrack, kan men besluiten de boel te cancelen om de bezoekers te beschermen.

Het klinkt dan ook niet meer dan logisch dat we die Songfestivalgangers van over de hele wereld uit de klauwen van het Coronavirus redden door hun toegangsticket te verscheuren. We horen je al denken: ‘Een Songfestival zonder publiek, daar is toch geen hol aan?’. Vrees niet, aan alles is gedacht! We hebben in Nederland namelijk iemand die de energie bezit om al deze duizenden mensen te vervangen. Het is de hysterische scream queen zelf: Emma Wortelboer. Die bouwt haar eigen Songfestivalfeestje wel. Bovendien scoorde Emma vorig jaar ook erg lekker bij de buitenlandse fans. Niks meer aan doen dus!

(lees verder na de video)

Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?

Het beroemde Belgische drietal – ook wel de natte droom van Gert Verhulst genoemd – zong ooit: ‘Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?’. Wat zij destijds niet wisten, was dat deze zin wellicht wel de meest gehoorde zin van het Nederlandse Songfestival zou worden. We moeten namelijk naast de veiligheid van het publiek toch ook de gezondheid van de artiesten kunnen waarborgen.

In plaats van het live zingen om een podium, wordt elk land om de beurt gebeld om hun performance via Skype-gesprek te doen. De matige geluidskwaliteit zal je in veel gevallen eerder beschermen dan irriteren. Mocht het écht niet om aan te horen zijn, trekken we gewoon de internetkabel er snel eventjes uit.

In het ergste geval…

Mocht het zo zijn dat het ondenkbare denkbaar wordt en het Songfestival zelfs na deze aanpassingen uitgesteld wordt, is er gelukkig nog iéts positiefs uit deze ellende te wringen. Jan Smit kan dan namelijk in alle rust bijkomen van zijn burn-out. Bovendien heeft hij zo wat extra tijd om zijn steenkolenengels op te poetsen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...