Zo maken we het Songfestival Corona-proof

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het Coronavirus (of COVID-19 virus) rukt retesnel op. Waar eerst alleen China met het biervirus kampte, roept men vandaag dat Limburg preventief afgestoten moet worden om de rest van het land te redden. De schrik zit er zelfs zó goed in, dat er nu geruchten gaan dat het Songfestival wellicht wordt afgelast. Hoog tijd dus voor een noodregeling voor het liedjesfestijn: Hoe maak je het Songfestival Corona-proof?

Een eenmanspubliek

De eerste aanpassing betreft de grootste risicofactor van het hele Songfestival-gebeuren, namelijk: het publiek. Net als bij de GP van China en het WK shorttrack, kan men besluiten de boel te cancelen om de bezoekers te beschermen.

Het klinkt dan ook niet meer dan logisch dat we die Songfestivalgangers van over de hele wereld uit de klauwen van het Coronavirus redden door hun toegangsticket te verscheuren. We horen je al denken: ‘Een Songfestival zonder publiek, daar is toch geen hol aan?’. Vrees niet, aan alles is gedacht! We hebben in Nederland namelijk iemand die de energie bezit om al deze duizenden mensen te vervangen. Het is de hysterische scream queen zelf: Emma Wortelboer. Die bouwt haar eigen Songfestivalfeestje wel. Bovendien scoorde Emma vorig jaar ook erg lekker bij de buitenlandse fans. Niks meer aan doen dus!

(lees verder na de video)

Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?

Het beroemde Belgische drietal – ook wel de natte droom van Gert Verhulst genoemd – zong ooit: ‘Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?’. Wat zij destijds niet wisten, was dat deze zin wellicht wel de meest gehoorde zin van het Nederlandse Songfestival zou worden. We moeten namelijk naast de veiligheid van het publiek toch ook de gezondheid van de artiesten kunnen waarborgen.

In plaats van het live zingen om een podium, wordt elk land om de beurt gebeld om hun performance via Skype-gesprek te doen. De matige geluidskwaliteit zal je in veel gevallen eerder beschermen dan irriteren. Mocht het écht niet om aan te horen zijn, trekken we gewoon de internetkabel er snel eventjes uit.

In het ergste geval…

Mocht het zo zijn dat het ondenkbare denkbaar wordt en het Songfestival zelfs na deze aanpassingen uitgesteld wordt, is er gelukkig nog iéts positiefs uit deze ellende te wringen. Jan Smit kan dan namelijk in alle rust bijkomen van zijn burn-out. Bovendien heeft hij zo wat extra tijd om zijn steenkolenengels op te poetsen.

Laatste nieuws

Foto: Nicolette Kluijver poseert in minuscuul bovenstukje op warm strand

Nicolette Kluijver verwent haar volgers met een kiekje vanaf het strand. Wat boft de presentatrice toch met een woonplaats zo dicht bij de zee. En wat boffen wij dat ze dit soort foto's dan weer met de wereld deelt!

Foto: Jutta Leerdam viert overwinning in extreem krap topje

Jutta Leerdam heeft wéér een heerlijke overwinning te pakken! Dit viert de blondine in ontzettend krap topje.

Foto: Davina Michelle neemt enorm risico met haar meest gewaagde outfit ooit

Davina Michelle trekt haar meest gewaagde jurkje uit de kast, en steelt de show bij de Top 40 awards van Qmusic!

Gerelateerde berichten