Sport Wordt Max Verstappen kampioen door het Coronavirus?

Wordt Max Verstappen kampioen door het Coronavirus?

-

Wordt Max Verstappen kampioen door het Coronavirus?

Datum: 

Leestijd: 2 minuten

Categorie:

Bij het lezen van de titel van dit bericht denk je wellicht: ”Aan wat voor een ‘planten’ heb jij gesnuffeld?”. Maar, oordeel niet te snel. De gedachtegang achter deze vraagstelling klinkt namelijk zo gek nog niet.

Ha-chu

Nee het is geen veelvoorkomende Chinese voornaam. Ha-chu is echter wel het meest voorkomende geluid in Wuhan en omstreken. Voordat we heel politiek-correct Nederland over ons heen krijgen: we leven natuurlijk ontzettend mee met allen die getroffen zijn door het virus. Zowel in de positieve als de negatieve zin van het woord. Want ja, het lijkt erop dat de uitbraak van het Coronavirus niet voor iedereen nadelig hoeft te zijn.

Het Coronavirus lijkt niet alleen slachtoffers te maken

Laten we bij het begin beginnen: zoals al langer bekend is de Chinese Grand Prix ‘afgelast’. vanwege het Coronavirus. Of de GP van China wordt verplaatst is overigens nog niet zeker. Mocht dit het geval zijn, verwacht men dat deze in september of oktober verreden wordt.

Nu is het wegvallen van de Chinese GP natuurlijk niet direct iets positiefs voor de racefans onder ons. Met de nadruk op niet ‘direct’. Het wegvallen van de race in China lijkt namelijk wel degelijk een positieve ontwikkeling te zijn voor een goede bekende: Max Verstappen.

(lees verder na de afbeelding)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Geannuleerde race + Red Bull = Max Verstappen kampioen

De bovenstaande ‘formule’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Om je deze uit te leggen, pakken we het programma van de F1 er even bij. Door het wegvallen van de Chinese Grand Prix ontstaat er namelijk een periode van vier ‘vrije’ weken na de GP van Vietnam. Wat teams in die ‘vakantie’-periode doen? Precies: de racebolides doorontwikkelen.

Lees ook: Zoveel Red Bull-blikjes verdient Max Verstappen per jaar

En ja, laat daar Red Bull Racing heul goed in zijn. Red Bull is dan ook al jaren hét team dat enorm sterk de zomerstop uit komt. Een extra ‘vroege zomerstop’ (lees: een extra vroege onderhoudsbeurt van de F1-bak van Max) zou dus kunnen betekenen dat Max Verstappen veel eerder dan normaal in de beste wagen van het veld rijden. \

En we kunnen allemaal wel raden wat er gebeurt als Max Verstappen in de snelste bolide van het veld wordt gezet: hij start, rijdt weg en de concurrentie ziet hem pas weer als de geblokte vlag gezwaaid is.

Gaat Max de GP van Zandvoort winnen?

Toeval heeft het ook nog eens dat de eerstvolgende race na deze voorjaarsstop, de race van Zandvoort is. Hoe vet zou het zijn als de tienduizenden Orange Army fans Max zien winnen op zijn ‘thuisbaan’? In dat geval is één ding zeker: de constructie van de gloednieuwe tribunes zal flink op de test worden gesteld.

Wat vond je van dit artikel?

Plantenbak
Plantenbak
Kan als geen ander wandelgangen afluisteren en het volk op de hoogte stellen wat de 'kleine vogeltjes' vertellen. Doet dit bij voorkeur sneller dan F1-waggie van Max Verstappen.

Artikel delen:

Net binnen

Verrassing voor Coen en Sander: Jo van Egmond-foto’s

Coen en Sander vragen, wij draaien! Hun vaste nieuwslezeres staat 'gewoon' op Mannenzaken.

#THROWBACKTHURSDAY: Jennifer Lawrence

Eerder maakte ze sneller films dan de camera kon draaien, maar toen trok ze zich even terug om vervolgens opnieuw terug te komen. Maar waarvoor?

Veronica van Hoogdalem op Mannenzakenmarkt

Deze muzikale krullenbol is na acht jaar weer beschikbaar!