ZIEN: Martijn Koning blundert met roast over Baudet bij Jinek

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Cabaretier Martijn Koning liet heel televisiekijkend Nederland in shock achter na deze uitzending van Jinek, waarin hij partijleider Thierry Baudet roast. Was jij donderdag 11 maart één van de kijkers die naar Jinek keek? Dan ben je getuige geweest van wellicht wel de meest hectische uitzendingen van het programma van Eva Jinek ooit. Heb je niet gekeken? We praten je even bij!

Lees ook: Verslaggeefster Floor Bremer pakt Baudet aan bij Jinek

Kijkers boos om speech Martijn Koning

In de uitzending van donderdag 11 maart schoof onder andere cabaretier Martijn Koning aan bij praatprogramma Jinek. Net als de dagen ervoor schoven er ook weer twee politici aan om over hun partijprogramma te praten. Die donderdag waren dat niemand minder dan Thierry Baudet van Forum voor Democratie en Farid Azarkan van DENK. Geheel in tegenstelling tot de andere uitzendingen van Jinek werd er deze uitzending door een cabaretier een ‘stukje’ gedaan over een van de tafelgasten, zijnde Thierry Baudet. Dat stukje, of beter gezegd die roast, viel totaal niet in goede aarde bij de kijkers van het programma.

Martijn Koning haalt uit naar de verloofde van Thierry

Iedereen leek dan ook totaal in shock nadat zij zojuist getuige waren geweest van misschien wel het raarste moment in Jinek ook. Ook Thierry Baudet wist niet wat hem overkwam. Zo haalde Martijn Koning niet alleen uit naar het partijprogramma van Forum voor Democratie, maar uitte hij ook nog eens zijn ongenoegen over de partijleider zelf. En daar stopte het niet, deed het dat maar. Martijn Koning ging door. Het liep zelfs zo uit de hand dat de cabaretier ook uithaalde naar de verloofde van Thierry Baudet, Davide Heijmans en haar Joodse achtergrond. Zo sprak hij: ”Zometeen word je vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet”.

Floor Bremer neemt afstand

Net als de uitzendingen van Jinek eerder die week, zat ook politiek verslaggeefster Floor Bremer weer aan tafel bij Jinek die donderdag. Zij wil de kijkers laten weten dat ze zich volledig distantieert van alles wat er door Martijn Koning gezegd is in de uitzending. Zo schreef Floor Bremer de volgende tweet:

Video: Martijn Koning roast Thierry Baudet bij Jinek

Nu je weet wat er gebeurd is, wil je de desbetreffende roast van Martijn Koning én het moment waarop Thierry Baudet wegloopt van de uitzending, natuurlijk nog wel even met eigen ogen zien. Nou, bij dezen!

Bekende Nederlanders uitten hun ongenoegen

Ook de bekende Nederlanders verbaasden zich over het vreemde optreden van Martijn Koning in de uitzending van Jinek. En zij zijn inmiddels toch wel wat drama gewend. Een aantal van hen wijdde er zelfs een tweet aan.

Eva Jinek biedt excuses aan

De dag na de uitzending heeft RTL bekend gemaakt dat Eva Jinek haar excuses vrijwel direct na de uitzending heeft aangeboden aan Thierry Baudet. Volgens de zender heeft de talkshowpresentatrice Baudet na de uitzending oggebeld om te vertellen dat deze gang van zaken totaal niet de bedoeling was. Daarnaast liet Eva Jinek ook nog weten dat zij en RTL van tevoren geen idee hadden waar Martijn Koning het over zou gaan hebben in zijn ‘roast’. De cabaretier maakt dat naar eigen zeggen nooit van tevoren bekend.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Kim Feenstra buigt diep voorover in uitpuilend setje (foto’s!)

Model Kim Feenstra buigt enorm ver naar voren terwijl ze een klein zwemtopje draagt met bijpassend broekje. Daardoor kan je haar troeven fantastisch bekijken!

Marijn Kuipers laat heerlijk figuurtje zien in superstrak sportpakje (video!)

Marijn Kuipers deelt beelden van haar prachtige figuur terwijl ze aan het sporten is met een extreem strak pakje aan!

Naomy van Beem moet zich zorgen maken: Rico Verhoeven slaat smakelijk hapje aan de haak

Naomy van Beem moet zich zorgen maken: Rico Verhoeven slaat smakelijk hapje aan de haak