#TBT: Jennifer Lawrence

jennifer lawrence

Onder het mom van ‘kennen jullie deze nog’, ‘wat is er terecht gekomen van’ en ‘waar hangt zij tegenwoordig uit dan’ kijken we elke donderdag terug op een babe waar we altijd nog een beetje heimwee naar hebben. Deze week richten we de schijnwerpers op Jennifer Lawrence, want na een korte pauze duikt ze weer opnieuw voor de camera’s. Ditmaal voor Netflix!

Het was het jaar 2011 dat het grote publiek bekend raakte met Jennifer Lawrence. Deze blonde superster vertolkte de rol van Mystique in de film ‘X-Men: First Class’. Tegelijkertijd had ze ook een hoofdrol in eveneens de eerste film van de succesvolle reeks van ‘Hunger Games’. Vanaf dat moment vloog haar carrière als een raket de lucht in en stond zowat elke regisseur te popelen om deze schoonheid voor zijn of haar camera te krijgen.

Prijzenregen

Met het stijgende succes begon het ook prijzen te regenen. Inmiddels heeft ze al zo’n vijftig acteerprijzen in ontvangst mogen nemen, met als kers op de taart haar allereerste Oscar die ze in 2013 kreeg voor haar rol in de film ‘Silver Linings Playbook’, waar ze meteen ook een Golden Globe voor kreeg.

Jennifer had de smaak te pakken en besloot kennelijk haar handen eens flink uit de mouwen te schudden, want in drie jaar tijd had ze in 9 films gespeeld. De succesvolle reeks Hunger Games moest natuurlijk nog afgemaakt worden en ook de X-Men had Jennifer Lawrence nog nodig. Het legde haar allemaal geen windeieren, want zowel in 2015 als 2016 was ze de bestbetaalde actrice, met een jaarsalaris van 45 miljoen…

(Lees verder onder de afbeelding)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lawrence (@itsjenniferlawrenceofficial) op

The Fappening

Als je dan als succesvolle actrice, model én sekssymbool zoveel in de schijnwerpers staat, dan kun je er gif op innemen dat je een keer te grazen wordt genomen door iets of iemand. En zo geschiedde. Ze was echter niet het enige slachtoffer, want tijdens een cyberaanval in 2014 op iCloud, kwamen er een aantal pikante foto’s van heel wat Hollywood figuren boven water drijven. Deze collectie kreeg de inmiddels bekende naam The Fappening.

Netflix gooit geld

Na het binnenharken van alle prijzen en het bijbehorende prijzengeld, hebben we Jennifer Lawrence helaas sinds 2019 in geen enkele andere film kunnen zien dan ‘X-Men: Dark Phoenix’. De oplettende kijker en echte fan heeft haar echter wel kunnen spotten in de reclame van Dior, maar daar houd het dan ook echt mee op.

Ze heeft dan ook alle recht om even rustig aan te doen, aangezien ze in de afgelopen tien jaar tijd in maar liefst 23 films heeft gespeeld. Máár, wees niet getreurd. Haar sabbatical is van korte duur, want er staan momenteel drie films op de planning waarin de Hunger Games-ster opnieuw zal schitteren. Netflix heeft namelijk met genoeg geld gesmeten en Jennifer overgehaald om in hun nieuwe komedie ‘Don’t Look Up’ te spelen. Komt dat zien! Komt dat zien! Ergens dit jaar zal de film verschijnen.

Vorig artikelVeronica van Hoogdalem op Mannenzakenmarkt
Volgend artikelVerrassing voor Coen en Sander: Jo van Egmond-foto’s