Roekeloze DJ racet ‘richting’ Top 2000-stembus

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Daniël Lippens 538 Top 2000 auto fietser

Er kan sinds vandaag weer gestemd worden voor de jaarlijkse Top 2000 van NPO Radio 2. Niet alleen fanatieke luisteraars zijn door het dolle heen, maar ook radio-DJ’s hebben moeite om kalm te blijven. Dj Daniël Lippens, van Radio 538 nota bene, leek met Top 2000-koorts achter het stuur te stappen.

Dat bleek een bijna-dodelijke combinatie, zo bleek! Het kostte hem z’n baan, maar hij heeft in ieder geval wél op tijd op Bohemian Rhapsody kunnen stemmen…

Top 2000-gekte

Het luisteren van de Top 2000 van NPO Radio 2 is eigenlijk net zo’n decembertraditie als gourmetten of de kerstboom optuigen. Voor veel Nederlanders zorgt het voor ontspanning, het horen van die vertrouwde nummertjes in de koude feestmaand. Sommigen kunnen de druk van de ‘lijst der lijsten’ echter niet aan. Deze lui maken onder invloed van de Top 2000-gekte de vreemdste keuzes: stemmen op nummers van Claudia de Breij, úren in de rij staan voor het Top 2000 Café en met de auto een GTA V-achtige dodemansrit maken door hartje Amsterdam.

Daniël Lippens schept fietser

Radio 538-dj Daniël Lippens was duidelijk met zijn verkeerde been uit bed gestapt. Die weet waarschijnlijk al dat hij de komende maand héél erg zijn best moet gaan doen om luisteraars van NPO Radio 2 af te snoepen. In betere tijden liet Giel Beelen zich on air oraal bevredigen voor extra luistercijfers. Erg ranzig, maar hij deed er niemand mee kwaad.

Lippens wel. Die stapte met een camera z’n auto in om te laten zien hoe veel haaientanden, zebrapaden en andere voorrangsregels hij binnen een paar minuten aan zijn laars kon lappen.

Misschien wilde hij de mensen een beetje van de Top 2000-gekte afleiden, maar dan op de verkeerde manier. Het is Lippens in zekere zin gelukt: de aandacht van de media heeft ie. En ook een ontslagbrief. En een kapotte spiegel. Maar hij zou wél op tijd zijn Top 2000-lijstje ingeleverd kunnen hebben!

Geef je stem aan Theo en Charly

Zijn er nog radioluisteraars die wél een keer iets nieuws in die ‘lijst der lijsten’ willen horen? Je vergooit heus je ‘kennerkrediet’ niet als Bohemian Rhapsody of Stairway To Heaven niet in je lijstje opneemt hoor. Die komen sowieso wel hoog te staan. Doe dit jaar eens gek, en geef je stem aan Charly Lownoise en Mental Theo! Deze twee happy -giganten kondigden onlangs hun definitieve afscheid aan. En omdat Leo Blokhuis deze helden nooit zal noemen in zijn show, moet iemand het voortouw nemen.

Maar vooral: als een handjevol sentimentele huisvrouwen een tranentrekker van Claudia de Breij de top 10 in kunnen stemmen, krijgen wij zo’n ouderwetse stamptrack toch ook wel die Top 2000 in?

Laatste nieuws

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen. 

Deze nieuwe beelden van House of the Dragon seizoen 2 dwingen fans nú al tot een keuze

De nieuwe trailer van seizoen 2 van House of the Dragon staat online. De vraag die centraal staat: Aan wiens kant sta jij dit seizoen?