Oranje Volleybalteam bestaat volgend jaar alleen uit Maret Balkestein

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Er gaat dit jaar geen volleybalploeg uit Nederland naar Tokio. De vrouwen konden hun reputatie niet hoog houden. Dat betekent ook de laatste wedstrijd in deze opstelling, die duidelijk over zijn houdbaarheidsdatum heen is. Ook het lot van de huidige coach is onzeker. Maar misschien ligt de oplossing wel dichtbij. Kloon gewoon Maret Balkestein en zet haar op alle posities. 

Dat niet alle spelers na deze deceptie doorgaan staat al zo goed als vast. Leeftijd, stress en fysieke gesteldheid beginnen zwaarder mee te wegen. Sommige spelers moesten na afloop van de wedstrijd bijna kotsen van de spanning en emotie. Behalve dan aanvoerster Maret Balkestein. Zij gaat sowieso door. Maar in welke rol moeten we nog zien. Het was duidelijk dat ze het soms oneens was met bondscoach Gianni Caprara.

Tegen beter weten

Balkestein was namelijk Benched. Ze mocht het grootste deel van de wedstrijd vanaf de bank bekijken. Ze keek moedeloos toe hoe haar ploeggenoten verdedigend en blockend tekort kwamen tegen de sterke Duitse aanvalsters. “Frustrerend om toe te kijken, maar je kunt jezelf niet inwisselen. Ik had zelf de afgelopen weken wel het gevoel dat ik erin hoorde, maar ik wist dat dit mijn rol zou zijn. Maar dan nog: als we 2-0 achter staan, gooi mij er dan in.”

Ook voelde ze bij haar medespelers een mentale blokkade. Het tactische plan werd niet uitgevoerd. Nu klinkt dat een beetje als de mening van elke thuiscoach of amateurspeler naast het veld. De conclusie ‘als ik er had gestaan, hadden we gewonnen’ of ‘met mijn plan hadden we de winst gepakt’ is natuurlijk makkelijk getrokken. Maar Balkestein is er heilig van overtuigd dat ze in het veld thuishoorde. “2020 was het jaar van de Spelen. Dat is nu pats, boem weg”. De woorden ‘einde van een generatie’ vielen ook.

The clone conspiracy

Dan blijft er eigenlijk maar één oplossing over. De volleybalbond is momenteel nog op zoek naar een nieuwe coach en alles wijst erop dat de speelster haar naam in de hoed zal gooien. Maar blijft het daarbij? Het zou zomaar kunnen dat ze vervolgens zichzelf in de basis zet. Of zichzelf erin gooit op de meest cruciale momenten. Ook zou het zomaar kunnen dat Balkestein binnenkort een illegaal tripje naar Rusland maakt om zichzelf door een of andere Igor te laten klonen. Dan krijgen we een team vol met Maretten Balkestein. Op zich niet erg, want of ze dan winnen of verliezen: er valt altijd wat te kijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maret Balkestein-Grothues (@maret1988) op

Laatste nieuws

Video: Sylvie Meis pronkt met fabelachtig lijf op zonnig strand

Sylvie Meis loopt met een fabelachtig lichaam over het strand. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer ze naar haar plekje terug loopt. Met zo'n lichaam is dat meer dan begrijpelijk. 

Foto: Emma Heesters is perfect cadeautje in laag topje

Emma Heesters is vroeg met cadeautjes uitdelen deze feestdagen! Er hoeft alleen een strikje losgetrokken te worden, en haar topje ligt op de grond!

Video: Babette van Veen kleedt zich uit tijdens pikante scène in GTST

De prachtige Babette van Veen laat niets meer aan de verbeelding over in deze pittige scène van GTST.

Gerelateerde berichten