Miss Montreal is onze Mariah Carey

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

‘All I want for Christmas’ schalt soms al door de radiospeakers nog vóór Sinterklaas het land verlaten heeft. Rustig in de kerstsfeer komen kan al jaren niet meer. Het zijn altijd dezelfde nummers die je door de strot geduwd worden.

Daarom is het juist lekker dat er heel af en toe een liedje aan deze kerstcarrousel toegevoegd wordt. Even een frisse winterwind tussen ‘Last Christmas’ en ‘Jingle Bell Rock’ door. We waren daarom in 2009 blij met Miss Montreals ‘Being Alone at Christmas’. Een heel behoorlijk kerstliedje van Nederlandse bodem! Inmiddels is die hit echter tien jaar oud, en begint hij Mariah Carey-achtige proporties aan te nemen. En dat is niet per se een goede zaak…

Meest gedraaid is meest gehaat

Sanne Hans, de vrouw achter het pseudoniem Miss Montreal, heeft lang kunnen genieten van het succes van haar kerstliedje. Lang was ze Neerlands trots op kerstliedgebied. Iedereen draait ‘m nu. En daar zit het gevaar: zodra een kerstliedje ‘officieel’ onderdeel is van de vaste kerstplaylists begint het haten pas. Ze is al drie jaar op rij het ‘meest gedraaide Nederlandse kerstnummer’ op de nationale radio. Linea recta richting de ’te vaak gehoord’-categorie. Lekker voor de buma-inkomsten, maar zoals het vaak gaat op de radio: meest gedraaid verandert snel in meest gehaat. Tijd voor een nieuwe Nederlandse kersthit dus! Gelukkig hebben we er nog een paar op de planken liggen…

De kerstballen van Katja

Ho Ho Ho, het kerstnummer van De Jeugd van Tegenwoordig en Katja Schuurman, is inmiddels al 11 jaar oud. Toch heeft hij het nooit helemaal gemaakt op de Nederlandse radio. Zou het aan de suggestieve teksten liggen? Of aan het weinig verhullende kerstkostuum van Katja? We kunnen er misschien juist om die redenen nog steeds geen genoeg van krijgen. Tijd voor een re-release misschien?

Sensi Baby

Oké, Santa Baby is niet bepaald een origineel nummer. Maar de manier waarop Sensi Lowe het grijsgedraaide nummertje op eigen manier invulling gegeven heeft verdient een compliment. De rondborstige blondine bewijst bovendien dat zangtalent geen factor is in het scoren van een kersthit.

Merol

Zangeres Merol deed een jaar geleden ook een duit in het kerstzakje. Haar nummer ‘Kerst met de Fam’ was toen best een hitje, maar mag wat ons betreft véél vaker op de radio langskomen. Catchy deuntje, niet té serieus. Precies goed. En die Merol mag er ook zijn!

Laatste nieuws

Video: Sylvie Meis pronkt met fabelachtig lijf op zonnig strand

Sylvie Meis loopt met een fabelachtig lichaam over het strand. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer ze naar haar plekje terug loopt. Met zo'n lichaam is dat meer dan begrijpelijk. 

Foto: Emma Heesters is perfect cadeautje in laag topje

Emma Heesters is vroeg met cadeautjes uitdelen deze feestdagen! Er hoeft alleen een strikje losgetrokken te worden, en haar topje ligt op de grond!

Video: Babette van Veen kleedt zich uit tijdens pikante scène in GTST

De prachtige Babette van Veen laat niets meer aan de verbeelding over in deze pittige scène van GTST.

Gerelateerde berichten