Michael van Gerwens Hamsterweken weer begonnen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Michael van Gerwen is één van de beste darters van de wereld. De Nederlander is daardoor vaak de man die verslagen moet worden. Dat laatste gebeurde in de eerste weken van zijn seizoen meer dan dat je gewend bent van onze Brabantse sloopkogel. Nu de eerste toernooiwinst van het jaar in de pocket is, zijn Michaels Knabbel en Babbel-weken (hopelijk) over.

Ook wanneer je geen darten volgt, ken je de prestaties van Michael van Gerwen vast wel. Hij is de man die concurrent en landgenoot Raymond van Barneveld met vervroegd pensioen stuurde. De kale sloopkogel, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is al jaren een begrip in het internationale darten. Daardoor is hij dé te kloppen man, en dat gebeurde hem in het begin van het seizoen iets te vaak.

Lees ook: Messi van het Darten blijkt mens

Michael van Gerwen de hamsteraar

Dat resulteerde in een bijzonder fenomeen: Van Gerwen die meer toernooien verloor dan dat hij won. Dat was niet alleen voor het chauvinisme een klapje, maar zeker ook voor Van Gerwen. De kale sloopkogel veranderde in een massieve schietschijf. De Messi van het Darten werd weer mens. Zoals bij elk mens, gaat dat knagen.

Smirk Sigh GIF - Smirk Sigh Dismay GIFs

Want als Van Gerwen ergens voor garant stond de afgelopen jaren, dan was het hamsteren. Hij greep toernooioverwinningen alsof het de laatste verpakkingen desinfecterende gel in het schap waren. Van Gerwen won zoveel titels dat de trofeeën op zijn erelijst bijna een erehaag vormen. Wanneer het dan tegenzit, wordt het even lastig. ‘Vooral mentaal’, vertelde Van Gerwen aan Nu.nl.

Michael van Gerwen de sloopkogel

Dat was ook te zien in zijn spel. De triples en de dubbels bleven uit op de momenten dat het moest. Zijn tegenstanders veranderden in de sloopkogel die Van Gerwen al die tijd belichaamde. Hij verloor aan het einde van het vorige seizoen zijn wereldtitel aan Peter Wright. De negatieve reeks van Van Gerwen zette door tot aan de UK Open (Britse dartkampioenschappen in het eerste kwartaal van 2020).

Afbeeldingsresultaat voor van gerwen gif

Het is daarmee te hopen voor Van Gerwen dat de sloopkogel weer terug is. Dat de Nederlander weer kan gaan hamsteren in plaats van zijn Knabbel en Babbel-weken door te zetten. Want veel kwebbels, avonturen en mislukkingen zijn voor een tijdje leuk. Wanneer Van Gerwen gehakt maakt van zijn tegenstander, is er geen leukere sloopkogel om naar te kijken.   

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.

Kelly Piquet is vlak voor de GP van China in het verkeerde land met haar grote liefde (foto’s!)

Vlak voordat Verstappen in actie moet komen in China reist zijn grote liefde Kelly Piquet af naar het verkeerde land! Zullen ze wel op tijd zijn voor het raceweekend?!

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!