UPDATE: Michael van Gerwen komt bed niet uit voor toernooi

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Als Michael van Gerwen wil, kan hij binnenkort weer officieel aan de slag met z’n pijltjes. Dartsbond PDC, verantwoordelijk voor het jaarlijkse WK Darts en de Premier League of Darts, gaat van start met een speciaal 32-daags darttoernooi. Iedere profdarter die ingeschreven staat bij de bond mag in principe meedoen. Wie krijgt Michael van Gerwen zo enthousiast om hiervoor uit z’n bed te komen?

PDC Home Tour

Het initiatief heet de PDC Home Tour: een toernooi voor thuisblijvers. Darters die mee willen doen moeten over een paar dingetjes beschikken: een PDC toerkaart, een officieel dartbord op goede afstand en hoogte, en een camera om je prestaties te livestreamen. Raymond van Barneveld beschikt over al deze zaken, maar heeft inmiddels z’n pijlen aan de wilgen gehangen. Nederlandse dartliefhebbers hopen natuurlijk dat kersverse vader Michael van Gerwen bereid is om van z’n nieuwe baby-wolk af te komen.

Lees meer: Barney is klaar voor zachte comeback

Oooh Michael van Gerwen

Het kan heel goed dat Michael, die gewend is duizenden mensen z’n naam te horen scanderen als hij speelt, deze wedstrijdjes aan de iets mindere goden overlaat. De Jelle Klaasens, Jan Dekkers en Jeffrey de Zwaans van deze wereld. Dat zou in deze sportloze periode al meer dan goed genoeg zijn. Zolang we maar weer een steady flow aan 180’ers op ons beeldscherm kunnen krijgen! Het toernooi begint aanstaande vrijdag en is gratis te zien op het online tv-kanaal van de PDC.

UPDATE: Michael van Gerwen heeft via nu.nl gemeld dat hij toch niet mee gaat doen aan het toernooi. Sterker nog, hij mág niet eens meedoen! De reglementen schrijven namelijk voor dat het online pijltjesgooien in een stille kamer plaatsvindt. Dat is in een huis met een pasgeboren baby, een peuter en drie honden onmogelijk, zegt de Brabander. Ook voor het prijzengeld zou het het trouwens de moeite niet waard vinden: elke deelnemer krijgt zo’n 500 euro.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.

Beelden: Schaatster Femke Kok laat zich stevig beetpakken door drie hongerige mannen

Femke Kok wordt goed vastgehouden door drie hongerige mannen. Ze maakt hierbij andere mannelijke fans wel enorm jaloers.