UPDATE: Michael van Gerwen komt bed niet uit voor toernooi

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Als Michael van Gerwen wil, kan hij binnenkort weer officieel aan de slag met z’n pijltjes. Dartsbond PDC, verantwoordelijk voor het jaarlijkse WK Darts en de Premier League of Darts, gaat van start met een speciaal 32-daags darttoernooi. Iedere profdarter die ingeschreven staat bij de bond mag in principe meedoen. Wie krijgt Michael van Gerwen zo enthousiast om hiervoor uit z’n bed te komen?

PDC Home Tour

Het initiatief heet de PDC Home Tour: een toernooi voor thuisblijvers. Darters die mee willen doen moeten over een paar dingetjes beschikken: een PDC toerkaart, een officieel dartbord op goede afstand en hoogte, en een camera om je prestaties te livestreamen. Raymond van Barneveld beschikt over al deze zaken, maar heeft inmiddels z’n pijlen aan de wilgen gehangen. Nederlandse dartliefhebbers hopen natuurlijk dat kersverse vader Michael van Gerwen bereid is om van z’n nieuwe baby-wolk af te komen.

Lees meer: Barney is klaar voor zachte comeback

Oooh Michael van Gerwen

Het kan heel goed dat Michael, die gewend is duizenden mensen z’n naam te horen scanderen als hij speelt, deze wedstrijdjes aan de iets mindere goden overlaat. De Jelle Klaasens, Jan Dekkers en Jeffrey de Zwaans van deze wereld. Dat zou in deze sportloze periode al meer dan goed genoeg zijn. Zolang we maar weer een steady flow aan 180’ers op ons beeldscherm kunnen krijgen! Het toernooi begint aanstaande vrijdag en is gratis te zien op het online tv-kanaal van de PDC.

UPDATE: Michael van Gerwen heeft via nu.nl gemeld dat hij toch niet mee gaat doen aan het toernooi. Sterker nog, hij mág niet eens meedoen! De reglementen schrijven namelijk voor dat het online pijltjesgooien in een stille kamer plaatsvindt. Dat is in een huis met een pasgeboren baby, een peuter en drie honden onmogelijk, zegt de Brabander. Ook voor het prijzengeld zou het het trouwens de moeite niet waard vinden: elke deelnemer krijgt zo’n 500 euro.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!