Sport Barney is klaar voor zachte comeback

Barney is klaar voor zachte comeback

-

Barney is klaar voor zachte comeback

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

De inmiddels gepensioneerde Raymond van Barneveld kan maar moeilijk afscheid nemen van darts en het daarbij horende wereldpodium. Vanavond neemt hij het toch weer op tegen aartsrivaal Phil Taylor. In coronatijd wordt er digitaal gedart, zodat een competitie op afstand makkelijker te organiseren is. Dat bevalt Barney zó goed, dat hij zelfs over een comeback in deze categorie aan het nadenken is…

Dat Raymond van Barneveld in deze dartsloze tijden weer op de voorgrond treedt is niet zo gek. Na het cancelen van alle dartsgerelateerde evenementen waren een aantal (ex) darters al bezig met een toernooi-op-afstand. Dit gebeurt met zogenaamde soft tip darts, een soort zij-discipline van het gewone darts. Ook Barney deed daar al een paar keer aan mee, maar werd keer op keer afgedroogd door zijn tegenstanders.

Lees ook: Michael van Gerwen raakt nu wel dubbel

Terwijl de ‘oude’ Barney na een verloren tv-wedstrijd altijd dagenlang in de put zat, gaat het relativeren hem nu een stuk makkelijker af. Vandaar dat hij, ondanks die dompers, vrolijk door blijft darten in deze periode van quarantaine. Vanavond gooit hij voor het goede doel tegen Phil Taylor, maar stiekem is hij met zijn hoofd al bij zijn grote vervolgstap: een carrière in het soft tip darten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180) op

LEGO and chill

Geen enkele prof die stopt houdt daadwerkelijk op met darten. Ze blijven vaak clinics geven, benefietwedstrijdjes gooien en kleinere vloertoernooien spelen. Raymond van Barneveld kreeg een iets harder pensioen te verwerken. Barney kon zijn met darts doordrenkte oude dag dankzij het coronavirus namelijk volledig de prullenbak ingooien. Hij zat letterlijk alleen thuis. Zónder vriendin, mét LEGO verzameling en thuisbioscoop. Dat is eventjes leuk, maar niet de manier waarop hij z’n ‘oude dag’ had voorgesteld. Deze levende legende geniet nog steeds het meest van erkenning. En dat krijg je niet na het in elkaar zetten van en LEGO-kasteel. Wél als je (online) een potje darts speelt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180) op

Aziatisch broertje

Soft tip darts wordt vaak gezien als het kleine, Aziatische broertje van het ‘echte’ darten. Er gaat minder geld in om, de zalen zijn kleiner en je moet voor veel toernooien naar het verre oosten vliegen. Nu Barney noodgedwongen intensief in aanraking komt met het softtippen, ziet hij ineens de leuke, frisse kant: een ander bord, andere regels, digitale puntentelling, geen Michael van Gerwens waar je toch niet meer van kan winnen. Logisch dat Barney, die zelf oppert misschien ee

Ouwe softie

Barney zelf natuurlijk. Voor hem is het de perfecte stap. Softtippen kan voor oud-darters zijn wat golfen voor oud-voetballers is. Lekker op je gemak naar Japan, Hawaii, Aziatische eilanden voor een toernooitje waar je keer op keer als legende onthaald wordt. Je verblijft er in luxe hotels, en hoeft niet in naar verschraald bier ruikende hallen vol schreeuwende Britten te komen. Minder druk, meer rust en toch lekker pijltjes gooiâh – van een échte comeback kunnen we niet spreken. Noem het eerder een ‘zachte’ comeback.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180) op

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Nikkie Plessen
Bridget Maasland
Joy Beune
Beertje van Beers
Sylvana IJsselmuiden

Laatste nieuws

Battle of the Babes: Marieke Elsinga V.S Viviënne van den Assem

Wie zie jij liever achter de RTL Boulevard-desk staan: Marieke Elsinga of Viviënne van den Assem?

Hélène Hendriks straft Veronica-vriendin Anouk Hoogendijk af

We vroegen jullie wie jullie favoriet in dit sportieve een-tweetje is. De grote meerderheid zet Hélène in de basis!

Sociale Schoonheden met o.a. Gaby Blaaser en Amy Vol

Deze sociale schoonheden bereiden je voor op al het leuks dat er deze week nog aan zit te komen! Ga je mee met Gaby, Amy, Sensi of Gwen?

Geef je mening