Merel Ek rekent na interview af met Dilan Yesilgöz: ‘Irritant gedrag’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Merel Ek kan op steun van Johan Derksen rekenen. Die is namelijk ontzettend trots op de verslaggeefster haar toontje tegen Dilan Yesilgöz.

Merek Ek en Dilan Yesilgöz gaan hard tegen hard

De politiek verslaggeefster was als vanouds weer een keer bij Vandaag Inside om daar te vertellen over het interview dat ze heeft gevoerd met Dilan Yesilgöz. De politica reageerde op het bericht dat de VVD niet mee wil regeren tijdens een interview met Merel. Ze gaf daar alleen zo’n belabberd antwoord op, dat Merel haar wel even ter verantwoording moest roepen. Daar was Dilan Yesilgöz duidelijk niet van gediend. Het levert Merel Ek in ieder geval veel respect op van het publiek. Ook Johan Derksen kan niet anders dan haar applaus geven. Merel Ek zette Dilan een beetje onder druk, omdat Merel naar eigen zeggen een beetje geïrriteerd werd door haar antwoorden. Bekijk de video snel hieronder.

Lees ook: Durft Merel Ek na deze smakeloze actie nog over verkiezingen te praten bij Vandaag Inside?

Dilan Yesilgöz levert Merel Ek applaus op van Johan Derksen

Voor veel mensen kwam de uitspraak van Dilan Yesilgöz als een complete verrassing. Ze maakte bekend dat gedogen het hoogst haalbare is voor haar partij in het nieuwe kabinet. Waarom ze dit standpunt inneemt? Haar partij heeft in de verkiezingen tien zetels verloren en Dilan vindt dat je dan je verantwoordelijkheid moet nemen. Maar daar komt ze wel pas mee, nu de PVV de grootste is geworden van Nederland. Merel Ek betwijfelt daarom de oprechtheid van de uitspraak. Ze vraagt de politica of ze, wanneer ze de grootste partij was geweest, maar nog steeds tien zetels had verloren, dezelfde reactie had gehad. En daar weet Dilan Yesilgöz geen goed antwoord op te geven. Op tien verloren zetels niet in het kabinet willen heeft niets met inhoud, waar de VVD al de hele campagne over spreekt, te maken, aldus merel Ek. Als het om de inhoud zou gaan, zouden ze namelijk meteen in een coalitie stappen. Merel Ek krijgt bij Vandaag Inside symbolisch applaus van Johan voor dit interview, zolang Merel maar nooit die toon tegen hem aanslaat, want dat kan de bromsnor niet aan.

Lees ook: Merel Ek vraagt tips aan Wilfred Genee voor ‘eerste keer’

Merel Ek voorziet problemen bij de VVD in De Wandelgangen

Ook na de uitzending in De Wandelgangen gaf Merel Ek nogmaals aan dat Dilan Yesilgöz enorm onder druk staat bij de VVD. De achterban is boos dat de VVD blijkbaar niet mee wil regeren. Dat heeft volgens de politiek verslaggever enorme gevolgen: “Het grootste deel van de VVD-leden wil gewoon dat ze met de PVV gaan samenwerken. Niet in een gedoogconstructie maar gewoon in een kabinet.” Merel weet het allemaal mooi samen te vatten en ziet al voor zich hoe Dilan hier eigenhandig voor een hoop problemen zorgt binnen de partij die de afgelopen twaalf jaar de grootste van Nederland was. Misschien is er dan eindelijk een einde gekomen aan het bolwerk van de VVD binnen de Nederlandse politiek.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.