Klavertje 4 over Jesse van GoenLinks

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Time Magazine presenteerde een lijst met 100 talenten die de (politieke) toekomst vorm zullen geven. Eén daarvan was de enige echte Jesse Klaver van GroenLinks.

Klaver verdiende deze uitverkiezing vanwege zijn zogenaamde invloed op de “groene golf” in Europa. Aangezien we op dit moment bijna verstikken in stoffen, lijkt die conclusie wat voorbarig. Het zou daarom zomaar kunnen dat ze bij Time Magazine een beetje verliefd zijn op Jesse. En ja: wie valt er nou niet voor deze klavers van pluspunten.

1. Jesse kan ongelofelijk gepassioneerd zoenen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 zorgde Jesse voor het beste resultaat ooit voor GroenLinks. Dat moest volgens hem gevierd worden door zijn vrouw vol op de bek te pakken.Van zo’n uiting van passie gingen ze bij Time vast zwijmelen. Dat zijn ze namelijk in het preutse Amerika niet gewend van hun politici.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zoenen ze hoogstens kinderen om zieltjes te winnen. Donald Trump deed er nog wel eens een schepje boven op door zo nu en dan even goed ‘door te pakken’. Toch duwde zelfs Barack Obama zijn lippen op een kind om te laten zien dat een politici net mensen zijn.

Kusje hier, kusje daar, kusje waar?

2. Jesse is de ideale schoonzoon

Over preuts gesproken: Jesse heeft nog nooit drugs gedaan. Zelfs geen jointje gerookt. Wat hem, in zijn woorden, de loser van GroenLinks maakt. Een Groene die nog nooit een groene heeft gerookt, slaat natuurlijk een modderfiguur als #YungHippie.

Al kunnen ze in Amerika deze preutsheid jegens verdovende middelen natuurlijk wel waarderen. Daar wordt al jarenlang een hevige strijd gevoerd tegen drugs, ook wel de ‘War on Drugs’ genoemd. Het projectje kostte de Amerikaanse staat een verwaarloosbare 20 miljard dollar, maar dan heb je ook wat: de grootste gevangenispopulatie in de wereld.

3. Jesse heet eigenlijk ‘Rambo’ Klaver

Op bepaalde momenten lijkt Klavers leven net een actiefilm. De Groene Linkser zat in oktober namelijk in het hol van de leeuw toen hij met collega Bram Ojik op werkbezoek was in Ethiopië. Zij bevonden zich in het gebied Oromia waar protesten zo uit de hand liepen dat de politie orde op zaken moest stellen. Na tussenkomst van de Nederlandse ambassade bracht de Ethiopische politie Klaver en Ojik naar het veel veiligere Addis Ababa.

Althans, dat is de officiële lezing. Klaver is natuurlijk veel te bescheiden om toe te geven wat er waarschijnlijk gebeurde in Ethiopië: Jesse zag een groep Ethiopiërs verzuimen plastic te scheiden en kon toen zijn woede niet beheersen. Hij trok zijn hemd van de borst, pakte de dichtstbijzijnde AK-47 en begon deze milieuvervuilers eens goed de les te lezen! 

 4. Jesse heeft zoooooo’n zwaar leven

Bij de boerenprotesten afgelopen oktober reed een boer mee met een pick up truck waar een doodskist op lag met zijn naam erop. Het stond er echt. Jesse Klaver. Nou, dat gaat je niet in de koude kleren zitten hoor! Wat een uiterst serieuze en zware doodsbedreiging.

Bij Time Magazine moeten ze gedacht hebben dat hij wel een hart onder de riem nodig heeft en zette ze hem op de lijst. Anders zou hij hier nooit meer van bovenop komen. Overigens vond de organisator van de protesten het een ludieke actie: “Politiek gezien is het beleid waar Jesse Klaver voor staat, wat ons betreft dood. Wat hij wil, heeft geen kans”, zei de voorman van de ‘ludieke actie’ tegen het Algemeen Dagblad.

Dit maakt de grootste misdaad van dit verhaal niet de doodsbedreiging. Maar, de door de boeren gebrekkige vat op metaforen. Misschien is dat dé reden van Time om Jesse Klaver op zijn talentenlijst te zetten. Wanneer de landbouwers liever jou in plaats van hun grond willen verbouwen, gaat je leven net op een liedje van Brigitte Kaandorp lijken.

Laatste nieuws

Puck Moonen slaat keihard terug met veelzeggende foto: ‘Te dik?’

Puck Moonen heeft weer een flinke hoeveelheid mooie foto's online gezet om een echt statement te maken naar haar haters!

Schaatsster Joy Beune (24) maakt haar enorme fout goed met heerlijke foto’s

Joy Beune is een grote fout begaan, maar weet het toch wel weer aardig goed te maken met haar leuke foto's.

Foto: René van der Gijp geniet van ‘grensoverschrijdend’ momentje met Hélène Hendriks

René van der Gijp, oud-profvoetballer en voetbalanalist, heeft weer eens voor opschudding gezorgd. Deze keer in het populaire actualiteitenprogramma Vandaag Inside, waar hij co-host Hélène Hendriks trakteerde op een onvervalste smakkerd op de wang. Van der Gijp, bekend om zijn lak aan de 'woke' regeltjes, liet hiermee weer eens zien dat hij zich door niets of niemand de les laat lezen.