Jutta Leerdam begint voor zichzelf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De kogel is door de kerk: Jutta Leerdam start een ‘eigen’ schaatsploeg komend seizoen. De blonde wereldkampioen was in gesprek met JumboNL nadat ze brak met haar oude ploeg Reggeborgh. Die onderhandelingen verliepen niet al te soepel, waardoor Jutta’s ‘derde optie’ – voor zichzelf beginnen – steeds interessanter werd. Deze week werd bekend dat Jutta en haar vriend Koen Verweij inderdaad een ‘eigen’ team gaan vormen. Zien we haar binnenkort in een door Nikkie Plessen ontworpen schaatspak over het ijs glijden?

Jutta Leerdam staat symbool voor het ‘nieuwe schaatsen’. De sport, die altijd gekenmerkt werd door opa’s en oma’s op de tribune, dweilmuziek van Kleintje Pils en lauwe snert uit een plastic bakje, begint hipper te worden. Jonge kampioenen als Jutta, maar bijvoorbeeld ook Suzanne Schulting, maken het schaatsen hot. Jutta’s eigen team, dat volgend seizoen z’n intrede gaat maken in de schaatssport, staat voor wéér een stap in de goede richting.

Lees ook: Jutta Leerdam kan het ook solo

Jutta Leerdam maakt schaatsen weer hip

Schaatsen is een echte Friese sport. Dat kneuterige is leuk, maar goed voor de commercie is het niet. Daarom mogen we blij zijn dat vrouwen als Jutta Leerdam de deur naar de rest van Nederland open weten te zetten. Stadions stromen vol met mensen onder de dertig, jonge meisjes uit de randstad willen ineens schaatsprof worden – het is goed voor de sport.

Schaatsploegen zijn bang voor Jutta en Koen

Ondanks al die wapenfeitjes durft geen enkel gevestigd schaatsteam zich aan Jutta Leerdam te branden komend seizoen. Waarom? Ze komt in een package deal met haar vriend Koen Verweij, die eerder bewees een beetje ‘n troublemaker te kunnen zijn. Ook is het natuurlijk lastig voor je andere schaatsers als alle aandacht de hele tijd uitgaat naar Jutta en Koen. Het tekent de ouderwetse kant van de sport dat er nu geen ploeg het ijs op durft te gaan met Jutta Leerdam. Dan maar solo, toch?

Jutta x NIKKIE

Hoe dat nieuwe team er uit gaat zien? We gokken nog steeds op een Instagramroze schaatspak, ontworpen door Nikkie Plessen. Miljonair Nikkie sponsort Jutta al een tijdje, dus 1+1 = 2. Laat het tijdperk van ’t glamourschaatsen beginnen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Deze bekende Nederlanders zitten stiekem in Eurovisie-clip ‘Europapa’ van Joost Klein

Joost Klein heeft eindelijk zijn nieuwe clip laten zien en die zit vol bekende koppen. Deze mensen doen allemaal mee. 

Quincy Promes vermaakt zich prima in Rusland: dit is zijn beeldschone nieuwe vriendin

Quincy Promes vliegt soms naar dubai om zijn vriendin, rapper Dreamdoll, te ontmoeten voor een paar wilde nachtjes.

Foto: Prachtige Kelly Piquet maakt Max Verstappen alvast warm in Bahrein

De seizoensstart van de F1 is in Bahrein. Kelly Piquet is aanwezig en max Verstappen geniet zo te zien met volle teugen.