Jutta Leerdam begint voor zichzelf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De kogel is door de kerk: Jutta Leerdam start een ‘eigen’ schaatsploeg komend seizoen. De blonde wereldkampioen was in gesprek met JumboNL nadat ze brak met haar oude ploeg Reggeborgh. Die onderhandelingen verliepen niet al te soepel, waardoor Jutta’s ‘derde optie’ – voor zichzelf beginnen – steeds interessanter werd. Deze week werd bekend dat Jutta en haar vriend Koen Verweij inderdaad een ‘eigen’ team gaan vormen. Zien we haar binnenkort in een door Nikkie Plessen ontworpen schaatspak over het ijs glijden?

Jutta Leerdam staat symbool voor het ‘nieuwe schaatsen’. De sport, die altijd gekenmerkt werd door opa’s en oma’s op de tribune, dweilmuziek van Kleintje Pils en lauwe snert uit een plastic bakje, begint hipper te worden. Jonge kampioenen als Jutta, maar bijvoorbeeld ook Suzanne Schulting, maken het schaatsen hot. Jutta’s eigen team, dat volgend seizoen z’n intrede gaat maken in de schaatssport, staat voor wéér een stap in de goede richting.

Lees ook: Jutta Leerdam kan het ook solo

Jutta Leerdam maakt schaatsen weer hip

Schaatsen is een echte Friese sport. Dat kneuterige is leuk, maar goed voor de commercie is het niet. Daarom mogen we blij zijn dat vrouwen als Jutta Leerdam de deur naar de rest van Nederland open weten te zetten. Stadions stromen vol met mensen onder de dertig, jonge meisjes uit de randstad willen ineens schaatsprof worden – het is goed voor de sport.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam) op

Schaatsploegen zijn bang voor Jutta en Koen

Ondanks al die wapenfeitjes durft geen enkel gevestigd schaatsteam zich aan Jutta Leerdam te branden komend seizoen. Waarom? Ze komt in een package deal met haar vriend Koen Verweij, die eerder bewees een beetje ‘n troublemaker te kunnen zijn. Ook is het natuurlijk lastig voor je andere schaatsers als alle aandacht de hele tijd uitgaat naar Jutta en Koen. Het tekent de ouderwetse kant van de sport dat er nu geen ploeg het ijs op durft te gaan met Jutta Leerdam. Dan maar solo, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam) op

Jutta x NIKKIE

Hoe dat nieuwe team er uit gaat zien? We gokken nog steeds op een Instagramroze schaatspak, ontworpen door Nikkie Plessen. Miljonair Nikkie sponsort Jutta al een tijdje, dus 1+1 = 2. Laat het tijdperk van ’t glamourschaatsen beginnen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam) op

Laatste nieuws

Video: Antoinette de Jong kan niet van collega in strak broekje afblijven

De prachtige Antoinette de Jong heeft het maar druk met haar schaatscarrière, maar in deze video blijkt ze toch soms nog best afgeleid te zijn op de baan.

Doutzen Kroes is bijna onherkenbaar op nieuwe foto

Doutzen Kroes deelt na enige tijd weer een foto van zichzelf. Al moesten de meeste volgers van de blondine wel even twee keer kijken of het wel écht Doutzen was..

Foto: Amy Vol laat fans watertanden met spannend pakje

Amy Vol verrast haar hongerige volgers met een spannend kiekje. De zangeres trekt een gewaagde outfit aan, en toont deze trots in de spiegel...

Gerelateerde berichten