Jutta Leerdam begint voor zichzelf

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De kogel is door de kerk: Jutta Leerdam start een ‘eigen’ schaatsploeg komend seizoen. De blonde wereldkampioen was in gesprek met JumboNL nadat ze brak met haar oude ploeg Reggeborgh. Die onderhandelingen verliepen niet al te soepel, waardoor Jutta’s ‘derde optie’ – voor zichzelf beginnen – steeds interessanter werd. Deze week werd bekend dat Jutta en haar vriend Koen Verweij inderdaad een ‘eigen’ team gaan vormen. Zien we haar binnenkort in een door Nikkie Plessen ontworpen schaatspak over het ijs glijden?

Jutta Leerdam staat symbool voor het ‘nieuwe schaatsen’. De sport, die altijd gekenmerkt werd door opa’s en oma’s op de tribune, dweilmuziek van Kleintje Pils en lauwe snert uit een plastic bakje, begint hipper te worden. Jonge kampioenen als Jutta, maar bijvoorbeeld ook Suzanne Schulting, maken het schaatsen hot. Jutta’s eigen team, dat volgend seizoen z’n intrede gaat maken in de schaatssport, staat voor wéér een stap in de goede richting.

Lees ook: Jutta Leerdam kan het ook solo

Jutta Leerdam maakt schaatsen weer hip

Schaatsen is een echte Friese sport. Dat kneuterige is leuk, maar goed voor de commercie is het niet. Daarom mogen we blij zijn dat vrouwen als Jutta Leerdam de deur naar de rest van Nederland open weten te zetten. Stadions stromen vol met mensen onder de dertig, jonge meisjes uit de randstad willen ineens schaatsprof worden – het is goed voor de sport.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam) op

Schaatsploegen zijn bang voor Jutta en Koen

Ondanks al die wapenfeitjes durft geen enkel gevestigd schaatsteam zich aan Jutta Leerdam te branden komend seizoen. Waarom? Ze komt in een package deal met haar vriend Koen Verweij, die eerder bewees een beetje ‘n troublemaker te kunnen zijn. Ook is het natuurlijk lastig voor je andere schaatsers als alle aandacht de hele tijd uitgaat naar Jutta en Koen. Het tekent de ouderwetse kant van de sport dat er nu geen ploeg het ijs op durft te gaan met Jutta Leerdam. Dan maar solo, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam) op

Jutta x NIKKIE

Hoe dat nieuwe team er uit gaat zien? We gokken nog steeds op een Instagramroze schaatspak, ontworpen door Nikkie Plessen. Miljonair Nikkie sponsort Jutta al een tijdje, dus 1+1 = 2. Laat het tijdperk van ’t glamourschaatsen beginnen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam) op

Laatste nieuws

Foto: Wijndrinkende Nikkie Plessen laat zien wat goed trekken is

Nikkie Plessen is altijd druk in de weer met haar eigen kledingmerk. Maar soms zit het niet zo lekker.

Foto: Anna Nooshin droomt van mond-op-mond met Kim Feenstra

Anna Nooshin kan de laatste tijd maar aan één ding denken en dat is mond-op-mond met de knappe Kim Feenstra.

Deze 4 beeldschone vrouwen maken Westworld seizoen 4 op HBO Max een must-watch

Westworld is terug van weggeweest! De fantastische sci-fi show keert weer terug naar HBO Max en dat betekent dat je van al deze mooie vrouwen mag genieten. 

Gerelateerde berichten