Vrouwen Nederlandse Vrouwen Jutta Leerdam kan het ook solo

Jutta Leerdam kan het ook solo

-

Jutta Leerdam kan het ook solo

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Jutta Leerdam won onlangs haar allereerste wedstrijd in de strijd om de wereldbeker. Voor een overwinning in het eindklassement was ze te laat op stoom gekomen, maar de belofte voor volgend seizoen is alvast gemaakt. Jutta heeft de afgelopen maanden zowel vriend als vijand overtuigd van haar kunnen. Kortom, iedereen is lid van ‘Team Jutta’. Iedereen, behalve haar eigen schaatsploeg. Zij schuiven contractverlenging steeds op de lange baan. Nog even en Jutta begint voor zichzelf.

Net nu Jutta Leerdam volledig op stoom gekomen is, wordt er alweer een eind aan het veel te korte schaatsseizoen gebreid. Het liefst zou de blonde sprintster deze bloedvorm natuurlijk verder uitbuiten. Toch mag Jutta als ze de balans opmaakt extreem tevreden terugkijken op de afgelopen maanden. Eind 2019 kwamen haar overwinningen nog als kleine verrassingen, maar Jutta anno 2020 is al helemaal gewend aan de favorietenrol.

(Lees verder onder foto)

Sportliefhebbers weten dat je met een groot kampioen te maken hebt als ze het na een gewonnen wereldbekerwedstrijd niet over dankbaarheid, maar over een gemist baanrecord heeft. Van broekie naar geroutineerd veelwinnaar in minder dan één seizoen – dan heb je als ploeg goud in de handen. Zou je zeggen.

Jutta’s combideal

Nu winnen normaal begint te worden voor deze blonde marketing-goudmijn, geeft haar team, sprintploeg Reggeborgh, niet thuis. Sterker nog: ze moeten nog ‘om de tafel’ met Jutta. Inmiddels hebben ze al wel de ploegloze Ireen Wüst, niet bepaald een sprinter, een contract aangeboden.

Lees ook: Jutta Leerdam opent jacht op Ireen Wust

De Volkskrant meldt dat juist die ‘extra voordeeltjes’ van Jutta mogelijk voor een struikelblok zorgen. Je krijgt namelijk niet alleen de schaatsster Jutta Leerdam, maar ook haar 250.000 Instagram volgers, haar slimme manager John van Lottum, haar ‘mooiste billen’-avondje bij FHM, haar talkshowoptredens en haar vriend Koen Verweij erbij. Dat is een flinke combideal. Wie niet in Team Jutta wil veranderen, doet er misschien goed aan om Jutta ondanks haar schaatstalent links te laten liggen.

Solocarrière

Toen Beyoncé te groot werd voor Destiny’s Child ging ze ook solo. Misschien is dat ook de weg die Jutta Leerdam moet gaan bewandelen. Een écht Team Jutta. Met twee schaatsers: Jutta Leerdam en haar vriend Koen Verweij. Een Insta-paars/roze pak met haar Instagramkanaal erop, en op de rug plek voor een ‘sponsored post’. Behalve fans zijn er natuurlijk ook andere sporters welkom in Team Jutta, maar die moeten dan wel vrede hebben met het feit dat alles om Jutta draait. Oké, en een heel klein beetje om Koen Verweij. Wij zijn om. Kom jij ook bij Team Jutta?

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Cynthia Abma
Astrid Kersseboom
Romy Monteiro
Eva de Goede
Fatima Moreira de Melo

Laatste nieuws

Rondje Forum 3-8: Foto’s van Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen & meer

Verse screencaps, de beste socialposts en exclusieve beelden van je favoriete vrouwelijke BN'ers: je vind het op het Mannenzakenforum! Vandaag voor jou in de aanbieding: Dee van der Zeeuw, Romy Monteiro, Miljuschka Witzenhausen en Sylvie Meis!

Arme Estavana Polman: enorme tegenvaller voor handbalster

Even leek het erop dat Estavana Polman álles kreeg wat haar hartje begeerde. Helaas lijkt er véél te vroeg een einde te komen aan haar droomjaar: ze kan komend seizoen vermoedelijk niet handballen...

Sociale Schoonheden met o.a. Monica Geuze, Yolanthe Cabau & Airen Mylene

Say cheese! Deze bekende Nederlandse vrouwen lieten zich het afgelopen etmaal zien op sociale media. Jackie Groenen en Yolanthe zijn om van te watertanden, en Airen Mylene en Monica Geuze zijn in goed gezelschap...

Geef je mening