Hoe is het nu met gebarentolk Irma Sluis?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De coronaperiode was natuurlijk geen leuke tijd, maar tóch hadden we altijd één wild gebarend lichtpuntje om naar uit te kijken. Waar is gebarentolk Irma Sluis gebleven, nu we bijna coronavrij zijn?

Nu corona (bijna) niet meer aanwezig is, mogen we alles weer. We hebben geen persconferenties meer waarvoor het hele gezin op de bank plofte, en we mogen weer alles doen en laten wat we willen. Dat eerste lijkt echter minder in de smaak te vallen dan verwacht, want zonder die nodige persconferenties, gaan we dus ook gebarentolk Irma Sluis niet meer op de buis zien! Waar is onze geliefde Irma gebleven?

Hoe Nederland kennismaakte met Irma Sluis

Op 27 februari 2020 maakte ook Nederland bekend met het gevreesde virus genaamd Covid-19, beter bekend als het coronavirus. Hoewel het al wel in andere landen voorkwam vóórdat het in Nederland landde, zorgde het virus voor veel angst bij ons volk. Nadat het besmettingsaantal in een sneltreinvaart opliep, besloot Mark Rutte zo nu en dan een persconferentie te houden over de stand van zaken. En dit was stiekem een geschenk uit de hemel, want op deze manier mocht Nederland kennismaken met gebarentolk Irma Sluis! Doven en slechthorenden moeten natuurlijk ook de persconferentie kunnen volgen, dus daar was hun reddende engel.

Irma Sluis verovert harten met gebarentaal

Nederland was al gauw onder de indruk van de gebaren-dansjes van Irma, en binnen no-time was Irma een échte BN’er. De maanden en jaren daarop was het zien van Irma Sluis op de buis een standaard ritueel geworden, en men kon niet meer zonder. Maar, het Coronavirus begon op een gegeven moment (eindelijk) ook zijn tol te eisen, en vertrok met de noorderzon. Althans, op dit moment is Corona nog wel aanwezig, maar bij een stuk minder mensen. Zodra de besmettingscijfers omlaag gingen, mocht bijna alles weer en hoefde men dus niet meer naar de persconferenties te kijken. Dat betekent dus óók niet naar Irma Sluis! Corona missen we niet, maar Irma missen we stiekem wél een beetje! Hoe maakt de gebarentolk het nu?

Lees ook: Gebarentolk Irma Sluis pakt eindelijk spotlight bij persconferentie zonder Mark Rutte

Hoe gaat het nu met Irma Sluis?

Irma Sluis is dan misschien niet meer op tv te zien met haar prachtige tolk-kunsten, maar niet getreurd: de geliefde gebarentolk is nog altijd zeer actief in haar beroep! Via Twitter houdt ze nog regelmatig haar 8000 volgers op de hoogte, en laat ze weten niet volledig te zijn verdwenen. “Onderweg naar Amsterdam. Vandaag mogen @iriswijnen en ik een bijdrage leveren op de 11e vertaaldag. Trots om ook een gedicht in NGT, vertaald door Tobias de Ronde en @boazblume. Bedankt mannen!“. Aan dit bericht is af te lezen dat onze Irma zeker niet naast haar schoenen is gaan lopen sinds haar grote corona-successen. Ze is niet meer op de buis te zien, en dat vindt ze stiekem helemaal niet zo erg. Zolang ze maar met haar passie – gebarentaal – bezig kan zijn! Mochten we in de toekomst ooit weer getroffen worden door een dodelijk virus, dan weten we zeker wie de overheid het eerst belt!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Juultje Tieleman probeert volgers te verleiden met zwoele blik

Juultje Tieleman is een van de knapste influencers van Nederland. Dat heeft ze deels te danken aan haar zwoele blik. 

Foto: Gwen van Poorten begaat enorme modeblunder in deze gekke outfit

Het is geen goede dag voor Gwen van Poorten. De brunette praat de hele dag over hoe goed het met haar gaat, maar Gwen slaat de plank écht volledig mis met deze bizarre outfit...

Video: Natte Fajah Lourens laat piepklein pakje zien

Fajah Lourens is een van de knapste vrouwen van het land. Dat zie je vooral goed als ze weer een piepklein pakje heeft aangetrokken.