De speeltjes van Miljardairs

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Als geld geen rol speelt, kan je bijna letterlijk alles kopen wat je hartje begeert. Een boot, een vliegtuig, een eigen eiland of zelfs een opgezet roofdier van ruim vier meter. Niks is te gek. Even een klein inkijkje in de wereld van de superrijken…

boat bill gates
De nieuwe boot van Bill Gates: The Aqua © Beeld: Sinot

De gemiddelde miljardair heeft zo’n 80 miljoen dollar per jaar te besteden. Dat is ruim tweehonderdduizend dollar per dag. Meer dan genoeg dus. En met zo veel geld koop je je kleren niet bij de kringloop, en haal je geen tafel op Marktplaats. Wat schaffen deze mensen, die deel uitmaken van de rijkste 1% van de wereld, wél aan?

1. Bill’s Boot

De rijkste stinkerd van ze allemaal is voormalig rijkste man ter wereld Bill Gates. Ondanks hij ook bekend staat als een ’s werelds grootste weldoener, heeft hij nu een superjacht besteld van Nederlandse bodem: The Aqua. Wat zo’n futuristisch vaartuig, met een op waterstof aangedreven elektromotor kost? 645 miljoen dollar. Eén keer waterstof tanken, en Bill kan met zijn bootje 6000 kilometer varen. Dat betekent dat hij met een volle tank de Atlantische Oceaan kan oversteken. Daar gaat Greta Thunberg héél jaloers op zijn!

2. Een eigen Jaws

‘Gewone’ mensen houden ervan om hun huis een beetje op te leuken. Of het nou een poster is van je favoriete band, een schilderij dat al generaties lang in de familie is, of zoals je soms weleens ziet: een motor in de woonkamer. Maar, een miljardair behoort natuurlijk niet tot het klootjesvolk. Nee. Miljardairs gaan niet op zondag naar de woonboulevard. Zij doen het bijzonder, uniek en in de overtreffende trap.

Net zoals Steve Cohen. In 2014 kocht hij een opgezette haai van ruim vier meter voor ruim 8 miljoen dollar. Dat zorgt er toch wel voor dat het zondagse uitstapje naar de woonboulevard in een schril contrast wordt gezet. Dan ziet zo’n namaak-hertenkop er ineens nóg triester uit…

Stel je voor: je hebt naar rechts geswipet en je hebt een date met een uiterst aantrekkelijk vrouwmens. Vervolgens ga je met haar uit eten in een restaurant met meer sterren dan onze eigen Melkweg. Natuurlijk neem je, laten we haar voor het gemak ‘Pamela’ noemen, vervolgens mee naar huis. Eenmaal thuis aangekomen open je de voordeur en dim je alle lichten. Alle lichten behalve één: die van de tank waar je opgezette haai van vier meter zich in bevindt. Reken maar dat je scoringskansen exponentieel stijgen!

Damien Hirst shark
De haai van Steve: “The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living” by Damien Hirst.

3. Sex on je eigen beach

Als je een beetje privacy wilt, dan doe je even de luxaflex omlaag of de gordijnen dicht. Zo kun je ongestoord en ongezien je bezigheden voortzetten. Maar als je helemaal geen rekening wilt houden met anderen, dan gooi je het over een heel andere boeg: dan koop je gewoon een eiland.

En zo’n eiland koop je uiteraard niet rond de Noordpool met het risico dat je klokkenspel bevriest. Nee, áls je dan een eiland koopt, dan zorgt je dat het klimaat op en top is. Denk aan Hawaï. Voor een schamele $300 miljoen dollar heeft oprichter van Oracle, Larry Ellison, een eiland in Hawaï gekocht ter grootte van 32 vierkante kilometer.

Daar kun je gerust in je blote pielemuis rondbanjeren zonder dat je ook maar met één iemand hoeft rekening te houden. Tja, je kunt dat doen. Of je kunt natuurlijk gewoon genoegen nemen met het feit dat je zo nu en dan gewoon even de gordijnen dicht doet en het volume wat zachter zet. Het is maar net welke keuze je maakt…

Laatste nieuws

Superstrakke Gaby Blaaser laat zich van top tot teen filmen in sportpakje

Gaby Blaaser laat zien dat ze graag sport, maar wel in super strakke merk outfits die haar ondersteunen in vele squats, deadlifts en andere oefeningen. Maar de outfit doet nog meer voor deze athlete.

Foto: Marlijn Weerdenburg staat met rug tegen muur in zeer gewaagde jurk

Marlijn Weerdenburg mocht zingen in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dat betekent dat Marlijn een mooie jurk moest aantrekken. De blondine heeft een prachtige galajurk uit de kast getrokken die zelfs een tikkeltje gewaagd is!

Foto: Maan de Steenwinkel heeft het zwaar op bloedheet strand

Maan de Steenwinkel heeft het enorm zwaar in de hitte. De altijd levenslustige Maan wil niet ‘gewoon een beetje leven’, maar moet het vanwege de verzengende hitte deze keer houden bij slechts een ‘beetje leven’.

Gerelateerde berichten