Cora’s carnavalslied te goed verstaanbaar

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

New Music Friday was nog nooit zo leuk! Want Cora van Mora – we kennen d’r allemaal – heeft een hoogsteigen Bitterballenlied uitgebracht. Precies op tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Dus zet die pc uit, vat ’n pilsje, en ontdek deze nieuwe ode aan de Bitterbal! 

Bij het horen van de eerste noten van deze carnavalskraker, loopt het frituurvet je al in de mond. Of dat nou komt door de gedachte aan bitterballen, of het feit dat het nummer eigenlijk het best tot zijn recht komt wanneer er alcohol in je bloed zit, laten we verder in het midden. En behalve een lekker onderwerp, is het ook nog een lekkere clip: Cora van Mora is het gehele nummer prominent in beeld.

(tekst loopt door na het filmpje)

‘T is een kwestie van geduld

Cora is in dienst van een Maastrichtse snackfabrikant: Mora. Het zal jullie niet verbazen dat ze zelf ook een Limburgse is. Maar één ding viel ons op: het nummer van Cora is veel te goed te verstaan voor de rest van Nederland. Normaal gesproken lallen we met zijn allen maar wat mee als er weer eens Limburgs Vasteloavend-nummer door de speakers knalt. Maar deze carnavalskraker is eigenlijk heel erg goed te verstaan en mee te zingen.

Dat is toch wel een beetje een stijlbreuk voor een carnavalsnummer van Limburgse bodem. Er werd ooit eens gezongen dat het een kwestie van geduld was, voordat heel Holland Limburgs zou lullen. Maar uit deze recente ontwikkeling blijkt dat de Limburgers het misschien toch maar opgegeven hebben. Zou dat het einde betekenen van de onverstaanbare, maar toch wel wat aandoenlijke Limburgse carnavalsmuziek?

(artikel loopt door na het filmpje)

Snackbar

Vooralsnog hoeven we niet te hopen op een vervolgnummer of -album dat gewijd is aan de inhoud van een snackbar. Cora noemt dit ‘autobiografische’ nummer een eenmalig iets. Al blijft er hoop: mocht het nummer net zo gewild blijken als een portie bitterballen, dan komt er misschien wel een vervolg. Cora tegen BuzzE: “Als blijkt dat het een enorme hit wordt, moet ik er nog eens over nadenken. Kan vast ook nog wel iets leuks bedenken over de frikandel of de bamischijf.”

Wij hopen in ieder geval dat Cora de smaak te pakken heeft en het niet bij d’r Bitterballen-song houdt. Er zijn namelijk nog meer dan voldoende snacks die wel hun eigen hommage verdienen. En het heeft potentie, een nummer over je favoriete snack uit de vetpan. Niet al te lang geleden verscheen er namelijk ook al een nummer getiteld Frikandel Speciaal. Is dit het begin van een ware trend?

(tekst loopt door na het filmpje)

New Music Friday

We konden er deze New Music Friday ook voor kiezen om te schrijven over Guus Meeuwis, die samen met Kraantje Pappie een remake heeft gemaakt van ‘Het is een nacht’. Of het feit dat Selena Gomez, Sia en Alicia Keys met nieuwe nummers zijn gekomen. Maar geef toe, niks is zo lekker om je weekend in te gaan met bier en bitterballen. En wie weet staat Cora volgende week wel bovenaan in het wekelijkse Spotify-lijstje. Maar voor nu zeggen wij: Knallen met die ballen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'