Blacklist hoort op de zwarte lijst te staan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het zesde seizoen van The Blacklist staat op Netflix. Het verhaal over FBI-agente Elizabeth Keen en topcrimineel Raymond ‘Red’ Reddington is er een uit de boeken. Letterlijk en figuurlijk. Maar da’s niet de grootste reden dat Blacklist op de zwarte lijst hoort te staan.

Elizabeth Keen in The Blacklist © Instagram Megan Boone
Elizabeth Keen in The Blacklist / Instagram Megan Boone

Je hoeft er niet eens een crimineel voor te zijn om dit te weten. Als er ook maar één crime- of politieserie over je netvlies is gegaan, besef je dat je jouw matties in crime nooit snitcht. Mocht je die laatste term niet begrijpen: snitchen is je mede-criminelen erbij lappen als je bent opgepakt door de politie. Wat ze ook aanbieden: strafvermindering, een all-by-yourself-cel of zelfs gratie. Dat doe je niet. Gewoon. Niet. Of ja: behalve als je Raymond Reddington heet.

Red snitcht de rest

‘Red’ is de hoofdpersoon van Blacklist. Hij is één van de meest beruchte criminelen ter wereld. Interpol, Europol, FBI: iedereen zoekt hem. Tot lange tijd vinden ze slechts zijn schaduw. Dat verandert op het moment dat Red plots op één van de kantoren van de Amerikaanse federale politie verschijnt.

Dat doet hij niet om zich aan te geven. Hij wil Elizabeth spreken. Elizabeth werkt als profiler bij de FBI en is dus op één of andere manier lijdend voorwerp in het duistere spel van Reddington. Ten minste, daar lijkt het in eerste instantie op. Reddington heeft namelijk geen intenties om zichzelf aan te geven en zijn luxueuze leventje in te ruilen voor het ongemak van de bak. Hij wil snitchen.

Crimineel goed

Mocht je nu denken: is deze man in één nacht van slechte crimineel naar Robin Hood gegaan? Dat niet. Raymond zou Red niet zijn als er geen python in het gras verborgen lag. De man noemt zich dan wel ‘Red’, maar eigenlijk is ‘eigenbelang’ een veel passendere middle name. Terwijl Raymond organisaties van verschillende concullega’s overneemt, krijgt de FBI de hoofdverantwoordelijke criminelen in hechtenis.

Het gekke is: die dubieuze deal met de overheid is niet eens waar Blacklist werkelijk over gaat. De zwarte lijst die Red aanlevert, is slechts een dekmantel voor alle donkere lijstjes die er in deze serie afgewerkt worden. Niet alleen de reden van Reds mysterieuze verschijning bij de FBI is van een duister lijstje; in elk seizoen is er weinig ruimte voor zonneschijn.

Na het zien van het vijfde seizoen, ebt het vertrouwen in de mensheid zelfs een beetje weg. Daarom kun je alleen maar in het duister tasten hoe Blacklist in het zesde seizoen het grote uitmelken tegengaat, of kan het nog gekker?

Laatste nieuws

Beelden: Caroline van der Plas verdeelt kiezers met dubieuze rol in kinderfilm

Natuurlijk proberen politici overal een wit voetje te halen, zelfs in een kinderfilm. Caroline van der Plas zit namelijk in een film over Sinterklaas!

Uitgerekend Boerin Annemiek Koekoek (ex-BZV) kraakt dierendag keihard af

Dierendag, de dag dat alle dieren in het zonnetje worden gezet. Opmerkelijk genoeg lijkt notabene Annemiek Koekoek, ex-deelneemster van Boer zoekt Vrouw, niet te doen aan dierendag. 

Musical van Flodder in de maak: keert Tatjana Šimić weer terug?

Veel millennials hadden vroeger een oogje op Tatjana Šimić. Zal Tatjana opnieuw de show stelen en is ze nog zo knap als vroeger?