7 feiten die je nog niet wist over Marieke van de Zilver

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Marieke van de Zilver, heeft vele titels: RTL-journalist, tafelgast bij Jinek en de persconferentie expert van Nederland. Maar er is nog veel van deze talentvolle vrouw wat je misschien niet wist. 

Wie regelmatig naar RTL kijkt, zal Marieke van de Zilver absoluut herkennen. Ze vat alle persconferenties simpel voor je samen, was de vaste tafelgast bij Eva Jinek en stelt vaakk kritische vragen aan politici die daar absoluut niet op zitten te wachten. Maar er is ook een hoop wat je nog niet weet van Marieke van de Zilver, dus daarom zijn hier 7 feiten over de politiek verslaggeefster.

Lees ook: Nederland heeft Marieke van de Zilver nodig in Coronatijd

De beroepen van Marieke van de Zilver

Journalist, presentatrice, tafelgast of toch politiek verslaggeefster? Marieke draagt vele petten. Maar waar voelt ze zichzelf nu het prettigst bij. Hoewel ze al haar televisie optredens hartstikke leuk vindt, voelt ze zich toch het meest comfortabel in haar rol als journalist en politiek verslaggeefster. Politici het vuur aan de schenen aanvoeren en vervolgens wat zij zeggen begrijpelijk overbrengen op het publiek. Dat vindt ze het leukste om te doen.

De leeftijd van Marieke van de Zilver

Marieke heeft al best veel voor elkaar gekregen voor haar leeftijd. Daarom ontstaat nog al eens de vraag hoe oud ze nu eigenlijk is. Marieke is geboren op 17 december 1986 en dat maakt haar momenteel 34 jaar oud. Al zou je dat niet zeggen als je haar zo ziet.

Is Marieke van de zilver De Slimste Mens?

Marieke was de winnaar van de televisieserie De Slimste MensZe was zo fanatiek dat het publiek thuis ook een beetje bang voor haar begon te worden. Marieke van de Zilver ging voor goud en behaalde uiteindelijk de winst.

Het Songfestival en Marieke van de Zilver

We maken allemaal wel eens een foutje. Maar als Marieke dat doet is het toch een klein beetje aandoenlijk. Zo had ze een mooi momentje toen vorig jaar de deelnemers van het Songfestival bekend werden gemaakt. Tijdens een uitzending van Jinek wordt aan de Griekse inzending, Stefania Liberakakis, gevraagd of ze zenuwachtig wordt van bepaalde kandidaten. waarop zij antwoord met “Jeangu is wel echt niet normaal goed.” Bij Marieke valt het kwartje niet helemaal dat Jeangu uitkomt voor Nederland, dus stelt vol overtuiging de vraag “Is dat die knappe Fransman?” Er werd nog lang gelachen aan de tafel.

Marieke vs. Thierry Baudet

Marieke is iemand die haar mening niet onder banken of stoelen veegt. Daarom zou het kunnen dat je haar kent als de vrouw die Thierry Baudet op de man af vroeg naar zijn mening over vrouwenemancipatie. Haar scherpe vragen ervoor zorgde dat hij zo snel mogelijk weg probeerde te vluchten. Marieke is dus een beetje de angst voor elke politicus.

Marieke van de Zilver is het Binnenhof Meisje

Marieke werd jaren geleden bekend als het Binnenhof Meisje. Zo viel ze voor het eerst op bij het grote publiek. Ze veroverde met haar glimlach al de harten van menig online gebruiker toen ze in een paar video’s van Dumpert verscheen. In het harde politieke landschap deed ze ieders hart smelten.

Marieke liep stage in New York

Eigenlijk is Nederland te klein voor Marieke van de Zilver. Dat vond ze zelf ook en daarom besloot ze om stage te lopen in The Big Apple. Na een intensieve stage periode waarin ze veel geleerd heeft, kwam ze terug naar Nederland. Hier ontpopte ze zich, mede dankzij al haar opgedane kennis vanuit Amerika, tot de grootste (en knapste) nachtmerrie van elke politicus.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...