Jan Smit friemelt tijdens Eurovisie-loting

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Arme, arme Jan Smit. De man is pas net weer opgewarmd na een burn-out, en werd meteen voor de leeuwen gegooid bij de loting van het Eurovisie Songfestival. Hij zal ongetwijfeld uren aan Champions League en KNVB Beker-lotingen bekeken hebben, maar zoiets is in de praktijk toch lastiger dan je denkt. Tot overmaat van ramp gebruikt het Eurovisie-comité ook nog eens van die verrekt scherpe, irritant verpakte briefjes.

Chantal Jansen (l) en Jan Smit (r) tijdens de loting van het Eurovisie Songfestival
Chantal Janzen (l) en Jan Smit (r) tijdens de loting van het Eurovisie Songfestival © Videostil Youtube

Open Up, zo luidt de slogan van het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Nederland gehouden wordt. We zijn in veel opzichten een open volk, maar met kleine kokertjes papier hebben we soms nog moeite.

Wie heeft dan ook besloten om niet de bekende plastic eitjes, maar vlijmscherpe en soms irritant dichtgeplakte kokertjes papier te gebruiken? Alsof die stralende verschijningen van Chantal Janzen en Edsilia Rombley al niet voor genoeg afleiding zorgden…

(Tekst loopt door onder foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Avondje Champions League

Behalve het tijdstip had deze Eurovisie ‘draw’ alles weg van een ouderwets avondje UEFA- of FIFA-loting: licht ongemakkelijk Engels, gefocuste gezichten, een stel beeldschone vrouwen, en lootjes. Veel lootjes. Terwijl ze in de voetballerij meestal kiezen voor plastic balletjes, moesten Chantal Janzen en Jan Smit worstelen met ‘scrolls’. Heel chic, maar best onhandig en bovendien levensgevaarlijk.

Chantal doet voor

Achteraf zeiden onze presentatoren tegen de microfoon van het AD dat ze precies in de smiezen hadden hoe het allemaal werkte. Toch liegen de beelden er niet om. Vooral Jan leek moeite te hebben met de papiertjes.

Chantal, die het iets sneller onder de knie had, keek soms lachend toe hoe onze favoriete Volendammer vocht met de stroken papier. Elk afgerold exemplaar toverde een opgeluchte blik op zijn gezicht.

via GIPHY

Het zat Jan niet bepaald mee: soms was het een tegenstribbelend plakbandje, de andere keer moest het papier nog gedraaid worden, ook vergat hij hier en daar zelf op het papier te kijken. Ondanks al die hindernissen bleef Jan lachen, en was er tussendoor nog best tijd voor een geintje met Chantal. Van binnen zal hij die rolletjes vervloekt hebben.

Paper, k*t

Met zo veel snelle handbewegingen in de buurt van lange stroken papier is het natuurlijk vragen om een dikke vette papercut. Het was Jan bijna gelukt om zich zonder huidscheuren door deze plechtigheid heen te rollen. Helaas gebeurde uiteindelijk het onvermijdelijke. Jan sneed zich lelijk aan een opstandig lootje. Slaat die slogan Open Up toch nog ergens op. Een klein, maar verraderlijk diep en hevig bloedend smetje op deze vuurdoop voor ons Eurovisie-trio dus!

via GIPHY

Laatste nieuws

Hoe is het nu met Anna Nooshin?

Ze kwam jarenlang wekelijks op tv met Holland's Next Top Model. Hoe blijven we in de tussentijd op de hoogte van wat presentatrice Anna Nooshin allemaal uitspookt? Hoog tijd om even te kijken hoe het met haar is...

Mannen van Veronica Inside gaan stuk om onherkenbare topspits

"Die is dikker dan Jan Boskamp!" roept René van der Gijp. Maar over welke voormalig topspits hebben ze het hier eigenlijk?

Katja Schuurman plaatst uitdagende nieuwe foto

Katja Schuurman schaamt zich niet voor haar lichaam, sterker nog, ze is er trots op. En groot gelijk heeft ze. Daarom deelt ze ook trots deze nieuwe foto met de wereld.

Gerelateerde berichten