Wielrenster Anna van der Breggen bereikt nog één keer hoogtepunt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Anna van der Breggen is een van onze grootste namen als het gaat om wielrennen. Daarom is ze ook dit jaar weer op de Olympische Spelen te vinden. Ze doet mee op twee onderdelen; de wegwedstrijd en de individuele tijdrit. Omdat Anna inmiddels de 30 heeft aangetikt, zijn de Spelen in Tokio ook meteen haar laatste. Ze is wél nog steeds één van de grootste kansmakers op goud. Ze gaat dus vol voor nog één hoogtepunt…

De bijzondere relatie van Anna van der Breggen

In 2018 is Anna getrouwd met Sierk Jan. Hij is ook erg actief in de wereld van het wielrennen. Hij was ploegleider bij Lotto-Jumbo. Tegenwoordig is hij wel erg nauw betrokken bij de carrière van Anna als topsporter. Sinds 2015 is hij namelijk al haar trainer. De successen van Anna zijn dus ook te danken aan haar man!

Anna op de Olympische Spelen

In 2016 werd Anna van der Breggen Olympisch kampioen op de weg in Rio de Janeiro. Ook behaalde ze toen brons op de individuele tijdrit. Maar dat zijn niet de enige successen van Anna. in 2018 werd ze voor het eerst wereldkampioen op de weg. In 2020 haalde ze weer twee keer goud tijdens het wereldkampioenschap, zowel op de individuele tijdrit en op de wegrit. De wielrenster zit dus vol talent! Ze is niet voor niets al vier keer uitgeroepen tot beste wielrenster van het jaar!

Stopt Anna van der Breggen na Tokio?

Anna heeft gezegd na de Olympische Spelen een einde te maken aan haar carrière als topsporter. Toen de Olympische Spelen werden uitgesteld heeft ze getwijfeld om direct te stoppen. Ze vertelt dat ze vanaf het begin van haar carrière in 2012 al hetzelfde doet. Op 31-jarige leeftijd heeft ze niet meer zo veel motivatie om beter te worden dan het vorige jaar. Hoe mooi zou het zijn dat ze haar carrière afsluit met misschien wel twee Olympische medailles!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Anna Nooshin is smakelijk hapje in onhandig doorschijnend jurkje (video)

Model Anna Nooshin neemt een enorm risico met haar luchtige outfit. Van gevaarlijke roofdieren wegrennen gaat een zware klus worden met zo'n jurk!

Knappe schaatsster Pien Hersman (20) gebruikt haar tong in hotelkamer

Schaatsster Pien Hersman is in een zeer goede bui, en kan dat moeilijk verbergen. Geen wonder dat ze dit soort foto's online zet!

Slaperige Rico Verhoeven klemt hoofd van klein kind tussen koelkastdeur (video)

Rico Verhoeven is niet helemaal wakker en slaat de koelkastdeur vol tegen zijn eigen kind!