Sport Jutta Leerdam kan niet zonder haar 'materiaal'

Jutta Leerdam kan niet zonder haar ‘materiaal’

-

Jutta Leerdam kan niet zonder haar ‘materiaal’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Het jaar van Jutta Leerdam leek niet meer stuk te kunnen. De Friese schaatser maakte enorm veel indruk met haar prestaties in het eerste ‘echte’ seizoen op het hoogste schaatsniveau, maar kreeg aan het einde van het seizoen een bittere pil te slikken. Haar contract werd niet verlengd en nu zit Jutta zonder ploeg.

Op Instagram was het al moeilijk om Jutta Leerdam te negeren, maar nu kan ook geen enkele schaatser nog om haar heen. Na een superseizoen leek Jutta als een raket richting het hoogst haalbare (gouden plak op de Olympische Spelen) te schieten, maar de contractonderhandelingen met haar schaatsploeg Reggenborgh liepen stuk. Daardoor krijgt Jutta’s droomseizoen een bitter einde.

Gelopen race

Er lijkt geen andere optie voor Jutta dan een nieuw team te zoeken. Eerder werd al eens geopperd dat Jutta een eigen team kon gaan opzetten. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat Jutta’s contract werd opgezegd, werd dat opnieuw als een mogelijkheid gezien.

Lees ook: Jutta Leerdam kan het ook solo

Het is alleen de vraag of dit haar grote droom (een gouden plak op de aankomende Olympische Spelen) niet in gevaar gaat brengen. Er is op dit moment één grote sprintploeg binnen het Nederlandse schaatsen, en die ploeg (Reggenborgh) gaat Jutta nu juist verlaten. Dat komt niet meer goed.

Dat idee krijg je zeker zodra je de reactie van Jutta er even bij pakt. Ze vertelde aan meerdere media dat het einde van de samenwerking als ‘een klap in haar gezicht voelde’ en dat ze zich ‘afgerekend voelt op haar winnaarsmentaliteit’ omdat ze zelf ‘steeds achter haar materiaal aan moest gaan’. Inderdaad: het zijn de prachtige woorden van een vrouw die op haar tong moet bijten omdat ze kans wil blijven maken op dat sprookjesachtige toekomstbeeld.

Afgewezen

De winterspelen zijn pas over twee jaar, maar een optimale voorbereiding op dat toernooi begint eigenlijk nu al. Daarin is het natuurlijk irritant om steeds achter je materiaal aan te moeten gaan. Natuurlijk geeft het een bijzonder vervelende bijsmaak als een successeizoen zó eindigt. Maar aan de andere kant: een sportteam dat iemand naar buiten kegelt omdat ze té goed wil presteren, is gewoon van de zotten.

Want naast Jutta en haar trainers is er nog één persoon enorm belangrijk voor de prestaties van Jutta: vriendlief Koen Verweij. Deze man was gestopt met schaatsen, kwam weer terug en voegde zich ‘toevallig’ bij de ploeg waar Jutta bij reed. ‘Toevallig’ werd nog voordat Jutta’s situatie aan bod kwam, al afscheid genomen van Koen Verweij. En laat hem nou (volgens Jutta) hét materiaal zijn dat Jutta écht op scherp kan zetten…

Artikel delen:

Foto updates

Tooske Ragas-Breugem
Samantha Steenwijk
Nance Coolen
Davina Michelle
Anouk Smulders-Voorveld

Laatste nieuws

Knalgele Lakshmi pakt de spotlights in Wie Is De Mol?

Ze is klein van stuk, maar Lakshmi begint met de week meer op te vallen bij Wie Is De Mol?. Is het niet met haar banaangele Kill Bill-pakje, dan wel met haar gouden keeltje...

Jada Borsato doet boekje open over The Voice

Jada Borsato hield een Instagram Q&A waar ze haar volgers een inkijkje gaf in haar leven. Wat mensen het liefst wilde weten? Mocht jada bijvoorbeeld van papa Marco nooit meedoen aan The Voice? Daar geeft Jada nu antwoord op.

ZIEN: Emma Heesters in leren pakje

Zangeres Emma Heesters verrast iedereen met een gewaagd leren pakje. Op Instagram deelt ze haar nieuwe look met haar volgers. Ondertussen blijft ze ook de ene na de andere hit scoren.

Geef je mening

Gerelateerde berichten