Eindelijk weer overvolle Oranje-tribune bij F1: GP Oostenrijk mét publiek!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 2 minuten

Gooi die benzinetank maar alvast vol: we gaan deze zomer met z’n allen naar Oostenrijk! De Grand Prix van Oostenrijk – berucht om z’n afgeladen oranje-tribunes – mag dit jaar mét publiek gehouden worden!

Je kunt na afloop van het EK voetbal die oranje-outfit aanhouden! Op 4 juli mogen er namelijk eindelijk weer fans op de tribunes plaatsnemen bij de Formule 1! Het toeval wil dat de allereerste Grand Prix mét publiek precies de GP van Oostenrijk is: de ‘thuiswedstrijd’ van de werkgever van Max Verstappen, Red Bull Racing. Max geeft daar altijd nét ’n beetje extra gas, zo lijkt het. De voorgaande jaren zag het zwart van de oranjefans op de tribunes daar in Oostenrijk. Hoog tijd om dat dit jaar te overtreffen met een ongeëvenaard Nederlandse feestje!

Lees ook: EK 2021: alles wat je als Oranjefan moet weten

GP Oostenrijk 2021 met publiek: Max Verstappen blij

Er worden in 2021 maar liefst twee GPs gereden in Oostenrijk. De eerste, op 27 juni in Stiermarken, valt net buiten de coronaversoepelingen in het Alpenland. Tijdens de GP van Oostenrijk, die op 4 juli plaatsvindt, zijn er geen beperkingen meer wat betreft bezoekersaantallen bij evenementen. Na een ongetwijfeld teleurstellend EK voetbal kunnen alle Oranjefans dus richting Oostenrijk trekken om de Oranjezomer iets te verlengen. Max Verstappen is ontzettend blij met het nieuws: “De orange army heeft mij altijd vooruitgeholpen, ook tijdens de twee races die ik daar gewonnen heb. De laatste overwinning in 2019 was super, met een inhaalactie voor de winst in een van de laatste ronden. Dat er in Oostenrijk weer zoveel fans aanwezig zijn, is voor de sfeer natuurlijk geweldig.”

Oostenrijk is generale repetitie voor GP Zandvoort

Houdt het voor de Nederlandse Formule 1-fan op na de GP van Oostenrijk? Welnee! Sterker nog, je zou de GP in het land van Red Bull Racing een soort ‘generale repetitie’ kunnen noemen voor het ultieme hoofdgerecht: de Grand Prix van Zandvoort! Vanaf 3 september 2021 mag er eindelijk weer geracet worden op het klassieke Nederlandse parcours aan zee. Tegen die tijd zullen de corona-reglementen ook in ons land grotendeels opgeheven zijn. Dat wordt een feestje voor in de geschiedenisboeken, dat staat nu al vast!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ziggo Sport F1 (@ziggosportf1)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sylvie Meis verrast fans met foto in strak roze jurkje

Sylvie Meis ken je misschien nog wel als die lekkere chick van TMF en MTV. Ze is in de tussentijd gelukkig niks veranderd. 

Jarige Amy en Shelley Vol van og3ne gaan los met fles op foto

Het is feest, want Amy en Shelley Vol zijn jarig geweest. De muzikale tweeling vierde dat wel op een hele bijzondere manier.

Nicolette Kluijver draagt opvallend pakje in foto Expeditie Robinson

Bij Expeditie Robinson staat fashion niet hoog in het vaandel. Toch daagde Nicolette Kluijver bij de eilandraad van aflevering 15 in een opvallend pakje op.