Sport De koning van het darten is een vrouw

De koning van het darten is een vrouw

-

De koning van het darten is een vrouw

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Leestijd: 3 minuten

Darts alleen voor mannen? Vergeet het maar. De walk-on-girls zijn er misschien al even niet meer, maar vrouwen vind je nog genoeg bij het WK Darts. Zo begint elke pot nog steeds met vier knappe danseressen in weinig verhullende pakjes. Maar ook inhoudelijk mogen vrouwen steeds meer meedoen. En met Fallon Sherrock staat er straks misschien wel een vrouw in de top van de dart wereld.

Eerder in het toernooi versloeg Sherrock al als eerste vrouw een mannelijke darter op het WK en dat kunstje flikt ze nu opnieuw. Ze heeft namelijk ook haar tweede partij op het WK darts gewonnen. Zij is hard op weg de nieuwe “Queen of darts” te worden. Maar hoe komt deze dame zo plotseling aan de top terecht? En waar heeft ze al die tijd gezeten?

Road to the top

Sherrock begon in 2012 op te vallen. De kapster van oorsprong debuteerde na een lange aanloop op de Girl’s World Masters en kreeg kort daarna succes bij de Women’s Jersey Open en Women’s british classic. Sinds 2014 doet ze ieder jaar mee aan de vrouwencompetitie van het WK darts. Ze laat geen wedstrijd aan zich voorbijgaan en staat altijd met haar blik op de toekomst gericht.

Momenteel is ze nummer vier op de vrouwenlijst. Vorig jaar ontving ze de World Darts Trophy, waardoor ze dit jaar graag de overstap wilde maken naar de mannencompetitie. En daar verplettert ze alle tegenstanders tot nu toe. Deze powervrouw is dus aardig op weg om de absolute wereldtop van het darten te bereiken. En dat terwijl ze nog maar 25 jaar is!

In 2014 beviel ze van haar zoontje Rory. De bevalling had complicaties, waardoor Sherrock met leverproblemen kampt. Hierdoor zwol ze vroeger nogal eens op, zeker haar gezicht. Dit wekte bij haar tegenstanders de indruk dat ze een hulpeloze dame is die niks kan. Die tegenstanders pakt ze nu allemaal keihard terug door ze stuk voor stuk in te maken. In totaal heeft nu zo’n 25.000 euro vergaard op dit toernooi.

Beter dan Van Gerwen

Na haar welverdiende zege in de eerste ronde ontving Sherrock een uitnodiging voor de US Darts Masters in New York. Daar kan ze zich meten met de absolute wereldtop, waaronder onze eigen Van Gerwen. Iedereen is natuurlijk razend benieuwd of het aanstormend talent Sherrock een kans maakt tegen de Maradona onder het darten. En er is een kans dat die wedstrijd nog dit toernooi te zien zal zijn. Voor Van Gerwen is het WK ook een memorabel toernooi.

Of de Brit ook daadwerkelijk beter is dan Mighty Mike valt te bezien. Het kan namelijk nog wel even duren voordat deze titanenstrijd, als het al zover komt natuurlijk, gaat plaatsvinden. Voorlopig maakt Sherrock het darten weer spannend om naar te kijken. Haar volgende match kan je alvast in je agenda zetten. Die is namelijk op Vrijdag 27 December tegen Chris Dobey.

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerde berichten

Foto updates

Saskia Noort
Willemijn Verkaik
Sylvie Meis
Helene Hendriks
Dyantha Brooks

Laatste nieuws

Rondje Forum 12-7: Foto’s van Sylvie Meis, Sensi Lowe en Hélène Hendriks

Zin in screencaps van Sensi Lowe en Hélène Hendriks? Heb je de laatste foto's van Beertje van Beers gemist? Of wil je graag uitgenodigd worden voor Sylvie Meis' pikante zwembadbruiloft? Tijdens ons Rondje Forum maak je het allemaal mee!

De Slimste Mens met Monica Geuze gaat beginnen

Het nieuwste seizoen van De Slimste Mens gaat beginnen! Een groot aantal BN'ers gaat het tegen elkaar opnemen in de meest prestigieuze kennisquiz van Nederland. Kanshebbers? Monica Geuze, Astrid Kersseboom, Markoesa Hamer en Ortál Vriend...

Helene Hendriks showt verborgen talenten

Veelzijdige vrouw, die Hélène Hendriks! Wist je dat deze hockeyster / reporter / interviewer/ presentatrice ook een heuse circusact kan verzorgen? Iets met (surprise) balbehandeling en hooghouden...

Geef je mening