WOW: Dit verdient Max Verstappen als hij F1-kampioen wordt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton om wereldkampioen Formule 1 te worden, zal je vast niet zijn ontgaan. Max Verstappen staat op dit moment met 18 punten voor op Mercedes coureur Lewis Hamilton in het klassement. Zo heeft de Nederlandse coureur dit jaar al vier overwinningen en zeven podiumplaatsen te pakken. Daarmee is Max nog nooit zó dicht bij de wereldtitel geweest.

Kenners: ‘Max Verstappen kan Hamilton verslaan’

De uitstekende prestaties van Max Verstappen toveren niet alleen een glimlach op het gezicht van de Nederlandse Formule 1-fans. Ook veel buitenlandse fans en commentatoren zijn onder de indruk van de Nederlander. Volgens hen is Max de enige rijder in de paddock die goed genoeg is om Lewis Hamilton, die in de vorm van zijn leven is, te verslaan.

De salarissen van Formule 1-coureurs

En dat brengt ons tot de volgende vraag: ‘Wat verdien je eigenlijk als wereldkampioen Formule 1?’. Ja, dat is één van die zaken binnen de F1 waar men nogal moeilijk over doet. Gelukkig zijn er verschillende insiders die ons toch wel een inkijkje in de salarissen van F1-coureurs gunnen. En ja, zoals het artikel wat we daar al eerder over schreven laat zien, zijn die bedragen zeker niet mis!

Dit krijgt Max Verstappen aan prestatiebonussen

In het lijstje van de salarissen van de verschillende coureurs, kunnen we zien dat Max Verstappen jaarlijks zo’n 30 miljoen euro per jaar verdient. Daarmee is hij er ten opzichte van 2020 maar liefst 12 miljoen per jaar op vooruit gegaan. En dat is nog maar het basisbedrag. Naast dit vaste inkomen, krijgt de coureur van Red Bull Racing namelijk ook nog allerlei prestatiebonussen. Per WK-punt zou de Nederlander 44.000 dollar extra krijgen. Voor elke overwinning krijgt Verstappen naar verluidt 178.000 dollar bijgeschreven. In dat geval zou Verstappen dit jaar al meer dan 7,5 miljoen dollar aan prestatiebonussen gekregen hebben.

Wat verdient Max Verstappen als hij kampioen wordt?

Maar, hoe zit dat dan als Max Verstappen dit jaar kampioen Formule 1 wordt? Als Verstappen het kampioenschap weet te winnen, kan hij ongetwijfeld op een dikke bonus van Red Bull Racing rekenen. Het team dat het F1-kampioenschap wint krijgt gemiddeld zo’n 10 miljoen dollar extra. Daarvan zullen ongetwijfeld een paar miljoenen richting de bankrekening van Max Verstappen gestuurd worden. Al met al zou Verstappen, als hij kampioen wordt, een bedrag kunnen verdienen van maar liefst 60 miljoen dollar.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!

Video: Schaatsster Pien Hersman sluit seizoen af met wonderbaarlijke metamorfose

Het schaatsseizoen is ten einde, maar dat betekent niet dat Pien Hersman niet nog een laatste verrassing kan laten zien. 

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!