Willem van Hanegem over bizarre trend: ‘Jan Boskamp ideale muurligger bij Feyenoord’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Heb je dit al eens live gezien? Een voetballer die achter het muurtje gaat liggen bij een vrije trap? Willem van Hanegem laat met een opvallende uitspraak weten hoe belachelijk hij het vindt. Daar gaan ze bij Veronica Inside van smullen!

Afgelopen weekend was het tijd voor de topper PSV-Feyenoord. Toen PSV een vrije trap kreeg ging oud-Feyenoorder Willem van Hanegem op het puntje van zijn stoel zitten: het ging hem niet om wie er achter de bal stond, maar wie er achter het muurtje ging liggen!  Mede dankzij Ajacied Davy Klaassen is deze bizarre tactische zet ineens ‘mode’ in Nederland. Ondanks dat Van Hanegem liever niet ziet dat ‘zijn’ club het ook gaat doen, heeft hij wel de perfecte muurligger voor Feyenoord in gedachten. Hier gaan ze bij Veronica Inside van smullen!

Lees ook: F1 testdagen: kan Max Verstappen dit jaar kampioen worden?

Van Hanegem: ‘Je gaat er maar lekker zelf liggen’

Volgens Willem van Hanegem was er in 1974 bij Oranje helemaal niemand geweest die achter het muurtje ging liggen. “Rinus Michels had het ook nooit gevraagd en zo ja, dan had ik gezegd: je gaat er maar lekker zelf liggen.” Volgens de oud-Feyenoorder schiet bijna niemand onder het muurtje door. Zelf heeft van Hanegem het na zijn carrière nog wel vaak geprobeerd, maar zonder succes.

Bekijk hieronder hoe Klaassen achter de muur lag tegen PSV

Jan Boskamp achter het muurtje

Volgens van Hanegem is het dus totale onzin om achter het muurtje te liggen. De cultheld weet wel een oud-speler die vroeger goed achter de muur had kunnen liggen. “Bij Feyenoord zou Jan Boskamp er geschikt voor zijn geweest, zei iemand laatst tegen mij op de golfbaan. Nee, dat is gekkigheid,” vertelt hij met een glimlach.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Foto: Beeldschone Dionne Stax toont luchtige festival-outfit

Dionne Stax reist haar DJ vriendje achterna en doet dit in een outfit die volledig festival-proof is. Dionne is dus klaar om te feesten.