F1 testdagen: kan Max Verstappen dit jaar kampioen worden?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Formule 1 gaat weer van start! Max Verstappen mag de baan weer op met zijn gloednieuwe auto. Kan de Nederlandse Coureur dit jaar eindelijk écht meedoen om het kampioenschap?

De testdagen van de Formule 1 beginnen! Er wordt dit seizoen niet getest op het circuit in Barcelona, maar in Bahrein. Max Verstappen kan daar eindelijk laten zien hoe snel hij is met zijn nieuwe auto. Ook krijgen we dus te zien of hij het Mercedes moeilijk kan gaan maken dit jaar. Verstappen zelf is in ieder geval al erg blij met zijn nieuwe auto: “Na mijn eerste run had ik een grote glimlach op m’n gezicht. Ik ben erg blij hoe de auto en de motor aanvoelen, dat ziet er positief uit.” Het lijkt erop dat de Nederlander écht denkt dat hij serieus mee kan doen komend seizoen.

Lees ook: Waarom Max Verstappen is gevallen voor Kelly Piquet

Red Bull jaagt op titel met Honda-motor

Dit jaar wil Red Bull volledig voor de titel gaan. De aspiraties van vorig seizoen vielen na meerdere malen (motor)pech al snel in het water. Tijdens deze testdagen zal blijken of Red Bull dit jaar wél iets kan doen tegen de hegemonie van Mercedes. De renstal van wereldkampioen Lewis Hamilton is al een aantal jaar onklopbaar. Uitdager Red Bull heeft sinds vorig jaar een gloednieuwe Honda-motor. Daar moesten zowel de monteurs als Max zelf afgelopen seizoen duidelijk nog aan wennen. De kinderziektes lijken er nu uit en het vertrouwen is groter dan ooit. Zal 2021 dan eindelijk het jaar worden dat Nederland voor het eerst een wereldkampioen in de Formule 1 gaat krijgen?
Verstappen scoort ook naast het asfalt

Ook naast het asfalt gaat Max Verstappen dit jaar voor vernieuwing. Sinds Begin Januari is het bekend dat de Nederlandse coureur samen is met Kelly Piquet. Deze brunette is de dochter van Ex-coureur Nelson Piquet en de ex van F1-coureur Daniil Kvyat. Kelly zal waarschijnlijk vaker een feestje mogen gaan bouwen in de pitstraat dan vorige vriendin Dilara Sanlik. Verstappen viel vorig seizoen vaak uit, maar met deze nieuwe auto moet dat minder worden en moet er dus vaker iets te vieren zijn. Dit betekent dat wij een blije Kelly gaan zien en dit zijn natuurlijk leuke beelden voor de kijkers.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!