Wie wordt de nieuwe Jutta?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Er is nooit een saai moment in het Nederlandse schaatsen. Afgelopen week was namelijk het wk schaatsen voor junioren. En Femke Kok pakte daar namens Nederland flink de winst. Zowel op de 500 als de 1000 meter won ze goud. Op de 1500 meter pakte ze zilver.

De Friese schaatser pakte dus twee keer de winst en een keer het zilver. Daar won Nederlander Robin Groot het goud. Zij pakte de andere twee keer zilver. Deze dames kunnen dus echt wel wat. Ze gaan daarom hard Jutta Leerdam na. Maar wie van deze twee dames is de nieuwe Jutta?

Gevaarlijke Femke

In Femke zou nog wel eens een waardige opvolger van Jutta zitten. Eerder dit seizoen had Femke zich al gekwalificeerd voor de WK afstanden in Salt Lake City. Daar werd ze helaas negende. Niet genoeg om Jutta van haar troon te stoten, maar genoeg om kenbaar te maken dat ze er aan komt. Jutta moet die hitte wel voelen, ze hebben namelijk samen daar geschaatst voor de teamsprint. Die hebben ze gewonnen. Dus Jutta heeft de komende tijd in de vorm van Femke flink wat concurrentie erbij voor beste schaatser van Nederland.

Robin heeft Grootse plannen

Misschien denken we te snel, want achter Femke komt nog een schaatser. Robin Groot is namelijk flink in opkomst. Bij de junioren scoort ze al jaren heel goed en ook daarbuiten begint ze naam voor zichzelf te maken. Voorlopig haalt ze vooral veel zilver en op de lange afstanden wat winst. Ze schaatst nu nog een beetje in de schaduw van anderen zoals Femke Kok, maar met de winst op de 1500 meter begint ze daar toch onderuit te kruipen. Misschien dat zij over een aantal jaar gewoon Jutta zelf van haar troon stoot.

The winner is…

Zowel Femke als Robin komt al redelijk in de buurt van Jutta. Al zal het nog wel even duren voordat een van beide dames haar plaats over neemt, maar dat geeft iets om naar uit te kijken. Dat geeft beide dames de tijd om hun Instagram iets uit te breiden zoals Jutta dat heeft. Want met schaatsen halen ze misschien Jutta langzaam in, maar op het gebied van foto’s posten? Dan wint Jutta echt het goud.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!

Jessie Jazz Vuijk prikt dwars door haar nieuwe spierwitte topje heen (video!)

Jessie Jazz Vuijk laat haar parels helemaal zien in doorzichtbare topje. Zelfs zo goed dat ze door het topje heen prikt!

Schaatsster Joy Beune deelt foto van heerlijk kwartetje met bloedmooie teamgenotes

Joy Beune deelt een foto van een heerlijk kwartetje met haar andere bloedmooie schaatsteamgenotes. Dit wil je niet missen!